• Home

Antivirus app voor je iPhone en iPad, is het echt nodig?

In 2014 had de iPhone in de Verenigde Staten al meer dan 40% van de smartphones marktaandeel veroverd. Als 40% van de Amerikanen een smartphone van Apple bezitten, moeten we misschien het bekende verhaal dat Macs geen virussen krijgen even achter ons laten. Het verhaal is simpelweg ontstaan omdat, als het gaat over het produceren van malware, richten de hackers zich het liefst naar een breed publiek. De computers van Apple hebben altijd een kleinere marktaandeel gehad dan hun Windows tegenhangers maar de iPhone met zijn enorme succes is een zeer aantrekkelijk doelwit geworden voor hackers en online oplichters.

 

 

virussen os apple

 

Virusscanner Ipad, net zo belangrijk als een virusscanner voor je Mac!

In de bovenstaande grafiek is de explosieve groei van malware te zien voor OSX op de Mac. Het is een kwestie van tijd voordat er voor de Iphone en ipad net zo veel en naar verloop van tijd zelf meer schadelijke software is gemaakt.

De boeven die mensen proberen te verleiden tot het downloaden van malware willen redelijk zeker zijn dat als hun malware eenmaal geïnstalleerd is goed zal functioneren. Voor wat iOS apparaten betreft, zijn iets minder dan de helft van alle smartphones in de VS kwetsbaar voor de malware.

Op dit moment zijn hackers actief bezig met het ontwikkelen van krachtige virussen voor het iOS besturingssysteem. We weten allemaal hoeveel persoonlijke gegevens op de iPhone en iPad worden bewaard: emails, wachtwoorden, berichten, social media activiteiten en waarschijnlijk ook applicaties voor internet bankieren. Wanneer mensen vragen of een virusbescherming voor hun mobiele gadgets zin heeft, kunnen we alleen maar “Ja!” antwoorden.

Er is al geschreven dat hackers zich graag tot een breed publiek richten. Als je het nieuws goed hebt gevolgd dan is je vast opgevallen dat hackers de productie van malware die specifiek is gericht op iOS apparaten aan het opvoeren zijn. Vroeger konden we iedereen vertellen dat de beste manier om je te beschermen tegen aanvallen van hackers simpelweg geen jailbreaking van je apparaat was maar dat is nu niet meer het geval.

 

Iphone beveiliging is geen slecht idee!

Nu is er een enge nieuwe manier die hackers kunnen gebruiken om in bijna elke iPhone of iPad te komen. De XAgent malware, een van de eerste iOS virussen gericht op iOS 7 en 8, heeft niet langer een jailbreak apparaat nodig om te functioneren. De XAgent malware stuurt je naar een fake website en probeert je te misleiden tot je het downloadt. Als je erin trapt en XAgent toch installeert, worden al je teksten, contacten, emails en persoonlijke gegevens geüpload naar de computer van de hacker.

XAgent is de eerste van een nieuwe golf van op iOS gerichte virussen en werd ontwikkeld volgens veiligheidsdeskundigen, door georganiseerde cyberspionage teams. De virussen die door deze krachtige, elitaire spionage teams worden ontworpen benutten nieuwe beveiligingslekken die voorheen niet bekend waren.

Het probleem  is dat elke actieve hacker nu ook de verborgen gebreken kent die deze internationale spionnen hebben ontdekt om in je apparaat te komen. En ze zijn waarschijnlijk nieuwe malware aan het voorbereiden terwijl jij dit artikel zit te lezen.

virusscanners iphone

Welke security app voor de Iphone kun je het best nemen?

De beste instrumenten die hackers tot hun beschikking hebben om deze virussen stiekem op je telefoon te krijgen zijn bedrog en door middel van kwaadaardige websites. Tegen een betaalbare prijs biedt Webroot niet alleen cloudgebaseerde cybersecurity, maar ook de veiligste mobiele webbrowser op de markt, de SecureWeb browser. Deze is nota bene helemaal gratis.

Wanneer je applicaties vanaf de App Store van Apple downloadt en installeert, verklaart Apple normaal gesproken dat de apps legitiem zijn en veilig in gebruik. Maar hackers zijn helemaal vrij om gevaarlijke malware te uploaden naar andere sites die je misschien ook vertrouwt. Nu is het zo dat wanneer je Safari, de standaard browser van Apple op je iPhone of iPad gebruikt, je geen manier hebt om te weten of een site waar je landt veilig is of niet. De beste manier om hackers af te houden is dus een applicatie gebruiken die de sites kan herkennen die je proberen te misleiden tot het downloaden van malware.

logo van webroot antivirus softwareDe SecureWeb browser van Webroot is de aanbevolen browser om in plaats van Safari te gebruiken. Waarom? Wanneer je SecureWeb gebruikt, gaat al je verkeer via de cloud van Webroot, met een continu controle van de sites die je bezoekt aan de hand van een ongelooflijk gedetailleerde lijst die Webroot bezit van gevaarlijke websites. Als Webroot detecteert dat je op weg bent naar een onbetrouwbare site, doet het de deur dicht en sluit de hackers buiten.

Begrijp wel dat de SecureWeb Browser alleen werkt als je het daadwerkelijk gebruikt. Na het downloaden moet je het ook instellen als je standaard browser. De kans is groot dat je je email, internet bankieren, Facebook en een aantal andere websites op je mobiele apparaat bekijkt. In tegenstelling tot Safari zal de SecureWeb browser je waarschuwen wanneer je een site benadert die kwade bedoelingen heeft.

De SecureWeb Browser is, samen met zijn krachtige cloudgebaseerde antivirus tracking, een van de manieren waarmee Webroot al je apparaten beschermt tegen aanvallen van hackers.

Belangrijk om te weten is dat Webroot veel meer doet dan alleen je iPhone en iPad beschermen. Denk maar aan het voordeel van slechts één oplossing voor al je behoeften aan antivirus software voor PC, Mac, iPhone, tablet of andere mobiele gadgets.