Malwarescanners

Op deze pagina vind je een overzicht van malwarescanners die je gratis kunt downloaden. Deze malwarescanners zijn stuk voor stuk een bepaalde tijd gratis te gebruiken, maar bieden geen realtime bescherming voor jouw computer. Alleen de betaalde varianten van malwarescanners beschermen jouw computer preventief tegen kwaadaardige software.

logo van hitman pro

Hitman Pro wordt ook wel HMP genoemd en is speciaal ontwikkeld om te functioneren als een malware scanner die je kunt gebruiken naast je virusscanner. Wil je jouw computer snel en nauwkeurig controleren op diverse soorten malware, dan kun je deze scanner gebruiken om alle malware op jouw computer te detecteren.

Geschikt voor:

logo malwarebytes antimalware

​Malwarebytes Anti-Malware (afgekort ook wel MBAM genoemd) is op dit moment één van de populairste anti-malware softwareprogramma’s om jouw computer gratis te controleren op de aanwezigheid van schadelijke software. Heb je schadelijke software gevonden met de software, dan kun je deze bovendien direct verwijderen om jouw computer vrij te maken van schadelijke software.

Geschikt voor:

Emsisoft Emergency Kit (EEK) is een volledig anti-malware pakket voor computers die geïnfecteerd zijn met gevaarlijke malware. Zo bestaat de software uit een scan-engine van Emsisoft zelf en een scan-engine van BitDefender, die samen op zoek gaan naar malware op jouw computer. En omdat je de software niet hoeft te installeren om deze te kunnen gebruiken, kun je de software eenvoudig gebruiken door middel van bijvoorbeeld een USB-stick.

Geschikt voor:

​EAM staat voor Emsisoft Anti-Malware deze kan gratis gebruikt worden om je apparaat te scannen op bedreigingen. Onder malware vallen onder andere Trojaanse paarden, spyware, virussen en rootkits, die jouw computer kunnen beschadigen en ervoor kunnen zorgen dat jouw computer niet meer goed functioneert.

Geschikt voor:

logo bitdefender adware

​Bitdefender is een Roemeens anti-virusbedrijf dat onder andere bekend is vanwege de diverse anti-malware software die het bedrijf gemaakt heeft, heeft enkele jaren geleden ook een gratis programma ontworpen om potentieel ongewenste software van jouw computer te verwijderen. Dit gratis programma wordt ook wel BitDefender Adware Removal Tool genoemd: een geheel gratis programma dat gebruikt wordt om ongewenste software van jouw computer te verwijderen.

Geschikt voor:

Logo Adware Cleaner ANTI MALWARE SOFTWARE

AdwCleaner wordt ook wel Adware Cleaner genoemd en dit is gratis software waarmee je eenvoudig diverse toolbars, browser hijackers en browserextensies kan verwijderen van je computer. En omdat er steeds meer gratis te downloaden software wordt gecombineerd met gesponsorde extra software die ongevraagd op jouw computer wordt geïnstalleerd is het aan te raden extra bescherming te installeren.

Geschikt voor:

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: