1

Gratis Virusscanners

Op deze pagina vind je een overzicht met de beste gratis virusscanners van dit moment. Per gratis virusscanner wordt er ook een uitgebreide beschrijving gegeven. Klik op de meer info knop om van de gewenste gratis virusscanner een uitgebreide review te lezen.

logo van avast antivirus software

Avast Free Antivirus is een gratis antivirus software die al jarenlang op de markt is en in deze jaren een grote populariteit heeft opgebouwd onder ondernemers en particulieren die hun computer willen beschermen De reden dat Avast antivirus zo populair is, heeft onder andere te maken met het feit dat het een volledig anti-virus-pakket betreft dat jouw van top tot teen kan beschermen.

Geschikt voor:

avg software logo

AVG AntiVirus Free is een virusscanner die je kunt gebruiken als particulier. Deze gratis virusscanner biedt bescherming tegen diverse dreigingen, zoals spyware, rootkits, Trojaanse paarden en virussen en is uitgerust met diverse functionaliteiten. Zo is de virusscanner uitgebreid met de functionaliteit Linkscanner Surf-Shield om jouw computer te beschermen tegen exploitsites.

Geschikt voor:

panda free cloud virusscanners logo

Panda Cloud Antivirus is een gratis virusscanner die volledig gebruik maakt van de cloud. Dit betekent dat deze virusscanner de eerste virusscanner is die niet meer gebruik maakt van de database met virusdefinities, maar gebruik maakt van een online cloud om virusdefinities vandaan te halen. De antivirussoftware van Panda Security biedt op deze manier volwaardige bescherming tegen virussen, Trojaanse paarden, rootkits en spyware.

Geschikt voor:

Avira Free Antivirus stond voorheen bekend als AntiVir en staat op dit moment bekend als een uitgebreide, gratis virusscanner met een volledige bescherming voor je computer, ook is er een versie voor de mac. Zo biedt de virusscanner niet alleen een standaard virusscanner om malware op te sporen, maar kan de virusscanner ook geïnfecteerde bijlagen in e-mails detecteren. Het enige nadeel van de virusscanner is het feit dat de virusscanner niet uitgerust is met een aparte mailscanner, waardoor schadelijke inhoud in e-mailberichten zelf niet kan worden opgemerkt.

Geschikt voor:

logo ad aware virusscanner

​Voorheen was de virusscanner Ad-Aware Free Antivirus geen compleet beveiligingspakket, maar sinds de introductie van de nieuwe versie van deze virusscanner is ook deze gratis virusscanner een volwaardige virusscanner te noemen. Zo biedt Ad-Aware Free Antivirus een volwaardige bescherming tegen malware als virussen, Trojaanse paarden, rootkits en spyware, waardoor je jouw computer volledig kan beschermen tegen schadelijke software.

Geschikt voor:

zone alarm antivirus met firewall logo

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall wordt door de meeste mensen voornamelijk gebruikt voor de firewall van de virusscanner, maar heeft naast deze virusscanner ook een complete beveiligingspakket tegen diverse vormen van malware. Je kunt er zelf voor kiezen of je alleen gebruik maakt van de firewall of ook gebruik wil maken van de volledige beveiligingssoftware van de virusscanner, waardoor de virusscanner erg volledig en flexibel is voor de gebruikers van de software.

Geschikt voor:

comodo bedrijfs logo

Comodo Internet Security is een gratis virusscanner die bestaat uit diverse onderdelen, namelijk de Comodo Firewall, de Comodo Antivirus en Defense+. Door deze drie onderdelen is het beveiligingspakket van Comodo een uitgebreid pakket, dat je computer beschermt tegen virussen, Trojaanse paarden, spyware en rootkits. Zo biedt de beschermingslaag Defense+ bijvoorbeeld geavanceerde beschermingstechnieken voor de firewall, gedragsblokkering en een sandbox om applicaties in een veilige omgeving uit te kunnen voeren.

Geschikt voor:

Roboscan Internet Security is een gratis virusscanner voor thuisgebruik. In tegenstelling tot de meeste nadere virusscanners voor thuisgebruik, is deze gratis virusscanner uitgerust met een eigen firewall.Daarnaast maakt de virusscanner gebruik van de Bitdefender engine: een systeem voor realtime bescherming van jouw computer. Naast diverse standaard functies, heeft Roboscan Internet Security tevens een functie om de beveiligingsupdates van Windows te beheren en een functie met de naam vulnerablity scanner.

Geschikt voor:

Qihoo 360 Total Security is het tweede beveiligingspakket van het Chinese bedrijf Qihoo, dat na Qihoo 360 Internet Security werd geïntroduceerd. Net zoals Qihoo 360 Internet Security, maakt dit systeem gebruik van meerdere scan-engines. Eén van deze scan-engines is de scan-engine van BitDefender, maar de virusscanner maakt daarnaast ook gebruik van de scan-engine van Avira. Net zoals de Internet Security, heeft de Total Security geen firewall.

Geschikt voor:

Qihoo 360 Total Security Essential  (aka internet security) is een gratis virusscanner van het bedrijf Qihoo uit China, dat ook de gratis virusscanner Qihoo Total Security heeft geïntroduceerd op de markt. De anti-virussoftware maakt onder andere gebruik van de BitDefender scan-engine, die ervoor zorgt dat jouw computer beschermd wordt tegen diverse vormen van malware.

Geschikt voor:

logo van baidu software

​De gratis Baidu Antivirus is zeker interessant en sinds de laatste versie zijn de antivirus capaciteiten aanzienlijk verbeterd. De antivirus bescherming van Baidu is een licentie van Avira en bevat ook een eigen antivirus engine. De Avira engine wordt standaard gebruikt om te scannen, niet voor real time bescherming. Het hoofdvenster van Baidu heeft een blauwe achtergrond die wolken en lucht suggereren. Het is niet rommelig, alleen een geanimeerde beveiligingsstatus indicator en een paar knoppen.

Geschikt voor:

logo outpost

​Het beveiligingspakket Outpost Security Suite Free is een volledig pakket met firewall, antivirus en antispam die geheel gratis gebruikt kan worden om jouw computer te beschermen. Door de combinatie van firewall, antivirus en antispam kan jouw computer met deze virusscanner beschermd worden tegen zowel virussen, spyware, Trojaanse paarden en rootkits en weet je dus zeker dat jouw computer niet beschadigd kan raken door gevaarlijke bestanden.

Geschikt voor:

Windows Defender is de virusscanner van Microsoft, die je op legale versies van Microsoft Windowxp tot en met Microsoft Windows 7 kan gebruiken. Heb je Windows 8 of Windows 10 dan hoef je Windows Defender niet te gebruiken. Voor deze versie van Windows is de virusscanner namelijk geïntegreerd en als Windows Defender beschikbaar na de installatie van Windows 8 of 10. Windows Defender beschermt jouw computer tegen dreigingen als virussen, Trojaanse paarden, rootkits en virussen.

Geschikt voor:

logo gratis scanner immunet

​De virusscanner Immunet Protect Free is een volledig beveiligingspakket, dat zowel gebruikt kan worden als primaire en enige virusscanner en als aanvullende malwarescanner. Zo kun je deze software gebruiken in combinatie met een andere virusscanner, maar is de software met bescherming tegen spyware, virussen, Trojaanse paarden, rootkits en andere malware ook volledig genoeg om als primaire virusscanner te gebruiken.

Geschikt voor:

Click Here to Leave a Comment Below 1 comments

Leave a Reply: