BitDefender QuickScan is opgeheven voor de Bitdefender Toolbox!

Scanner van bitdefender

BitDefender QuickScan is een online virusscanner die werkt volgens het cloud-principe. Dit betekent dat de scanner de informatie in de cloud gebruikt om eventuele schadelijke malware op jouw computer te ontdekken, zodat deze schadelijke items direct verwijderd kunnen worden. Hierdoor is het niet nodig om eventuele updates te downloaden om de scanner te kunnen gebruiken, maar kan de scanner gewoon online gebruikt worden. En omdat de scanner erg snel werkt en bovendien gratis gebruikt kan worden, is de online scanner een populaire manier om computers te beschermen tegen schadelijke bestanden.

Een groot voordeel van BitDefender QuickScan, is het feit dat deze online virusscanner erg eenvoudig is in gebruik. Zo is de scanner toegankelijk vanaf iedere computer met internetverbinding, hoef je geen software te installeren om de scanner te gebruiken en hoef je geen updates uit te voeren om jouw computer te controleren met deze online scanner. En wil je gebruik blijven maken van BitDefender QuickScan, dan kun je deze online scanner op jouw computer installeren als browserextensie of als widget.

Een klein nadeel van BitDefender QuickScan, is het feit dat deze scanner alleen virussen, Trojaanse paarden, rootkits en spyware detecteert die actief zijn in het geheugen, geladen zijn of aanwezig zijn in bestanden die worden uitgevoerd bij het opstarten van het systeem. Dit wil zeggen dat je computer niet volledig gecontroleerd wordt, waardoor het belangrijk is altijd een antivirus programma te blijven gebruiken.

 

De online virusscanner van bitdefender

 

 

BitDefender QuickScan gebruiken

Om BitDefender QuickScan zelf te testen, volg je onderstaande stappen.

Stap 1: ga naar de website van BitDefender in de browser die je altijd gebruikt en gebruik hierbij de functie als administrator.

Stap 2: installeer de benodigde invoegtoepassing voor de scanner.

Stap 3: voer de scan uit. Je krijgt nu te zien welke malware er is aangetroffen op jouw computer. Zijn er schadelijke bestanden aangetroffen, dan kun je deze controleren en vervolgens verwijderen. Twijfel je of je een bepaald item moet verwijderen of niet, dan kun je dit navragen op het forum van PC Web Plus.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: