Centurion SmartShield Plus

smartschield logo met handen er om heenStel je voor, je computer is onbruikbaar geworden omdat al je bestanden werden versleuteld en de ransomware die dit heeft veroorzaakt vraagt 200 euro of anders zal de coderingsleutel vernietigen. Een nachtmerrie! Zou het niet mooi zijn als je antivirus je terug in de tijd kon laten keren, tot voor de aanval van die vervelende ransomware?

SmartShield Plus Antivirus ($39.99 – €35,90 per jaar), van Centurion Technologies, doet dat! Het is perfect om ongewenste wijzigingen ongedaan te maken.

De Schijf vergrendeling, een essentieel component van SmartShield, kent drie standen: ontgrendeld, werkt en vergrendeld. Wanneer het ontgrendeld is, gebeurt er niets en de antivirus module is je enige bescherming. In de vergrendelde stand, visualiseert het elke verandering aan bestandssysteem en register, maar reageert op de programma's alsof deze veranderingen niet virtueel maar reëel zijn. Al die virtuele veranderingen verdwijnen uiteindelijk, na een systeem herstart, alsof ze nooit hebben bestaan.

Sommige bestanden wil je natuurlijk niet kwijt, wanneer de “veranderingen” bestanden betreffen van je huiswerk bijvoorbeeld, of een nieuwe hoofdstuk van het roman die je aan het schrijven bent. Dan is de werk stand handig. Het gedraagt zich precies zoals de vergrendelde stand, maar zal de mappen die je opgeeft niet virtualiseren. In de eerder beschreven ransomware scenario, herstarten in de werk stand zal dus de malware verwijderen, maar niet je werk.

 

 

Bedieningspaneel centrurion antivirus plus shield

 

 

De functies van Centurion SmartShield Plus scanner

Het pastelkleurige hoofdvenster van het programma toont duidelijk de actieve werkmodus. Via een schuifregelaar kun je de stand veranderen, maar deze verandering wordt pas geïmplementeerd na een herstart. SmartShield laat duidelijk zien de huidige stand en de stand die actief zal zijn na de herstart.

In de werk stand, zijn standaard 10 mappen vastgesteld als uitzonderingen: desktop, documenten, afbeeldingen, muziek, video's, opgeslagen games, downloads, contacten, zoekopdrachten en links. Je kan, voor een of voor alle gebruikers, elk van deze mappen verwijderen of een willekeurige map toevoegen.

Alle gevirtualiseerde systeemwijzigingen worden door SmartShield in een groot bestand bewaard. Door op Advanced Settings (geavanceerde instellingen) te klikken kun je de grootte van dit bestand veranderen, maar niet kleiner maken dan de opgegeven minimum. Dit bestand verkleinen en uitzonderingsmappen opnieuw definiëren kan uiteraard alleen in de ontgrendelde stand.

Enkele Beperkingen

Als je met een data stelende trojaans paard zit dat je systeem besmet en je foto's naar een aantal adressen verzendt, zal een herstart de actie niet terug kunnen draaien. In de vergrendelde stand zullen de verstuurde emails niet verdwijnen. Alleen wijzigingen aan bestanden en register items die op je computer blijven kunnen worden vernietigd en dit geldt eigenlijk voor alle producten die virtualisatie gebruiken als bescherming.

Het is ook goed te weten dat het virtualisatie systeem een maximale capaciteit heeft. Toch zullen de meeste gebruikers nooit het systeem overbelasten, vooral gebruikers die vaak herstarten. We hebben laten

zien (en Centurion heeft het bevestigd), dat overbelasting van SmartShield ernstige bestandssysteem problemen kan veroorzaken. Mocht je, tijdens het kopiëren of het aanmaken van bestanden, vreemde foutmeldingen tegenkomen, een simpele herstart zal je probleem doen verdwijnen.

 

 

antivirus scan resultaat smartshield centrurion

 

 

Stille Antivirus

Telkens als je een nieuw programma wilt installeren, programma updates uitvoeren of Windows bijwerken, zul je in de ontgrendelde stand moeten herstarten. In deze modus, kan elke malware die erin slaagt in je systeem te komen, zichzelf installeren en blijvende systeemwijzigingen aanbrengen. In deze modus, wanneer het systeem kwetsbaar is, is het de antivirus component van SmartShield, aangedreven door Cyren, die ernaar streeft om je systeem te beschermen. Helaas doet het niet helemaal zoals verwacht.

Geen van de laboratoria die we volgen testen SmartShield en slechts een paar testen de Cyren technologie. West Coast Labs en ICSA Labs certificeren Cyren voor virusdetectie. Virus Bulletin heeft Cyren wel getest, maar Cyren deed het niet goed. Cyren deed mee in negen van de laatste twaalf tests van Virus Bulletin en kreeg maar een VB100 certificering in twee van deze tests. Dat is niet veel.

SmartShield biedt geen browser plugins en doet ook geen poging om de toegang tot malware hostende URL's te blokkeren.

Bij Centurion zijn de ontwikkelaars op zoek naar een andere antivirus partner voor de volgende versie.  Voor nu, kun je beter Centurion zonder antivirus installeren (een aanwezige optie) en een van de betere antivirus hulpprogramma's gebruiken voor bescherming tussen elke herstart. Doe geen nieuwe antivirus laag bovenop die van SmartShield als je geen conflicten wilt tussen antivirus utilities. En vergeet niet dat je naar de ontgrendelde stand moet omschakelen om de antivirus te updaten.

 

SmartShield donloaden en installeren

Je begint met de 32-bits of 64-bits versie van het programma te downloaden en starten. Om de installatie af te ronden heb je een licentiesleutel nodig. Er is geen gratis demoversie beschikbaar. Daarna moet je een wachtwoord aanmaken om je instellingen te beschermen. De installer waarschuwt dit wachtwoord niet te vergeten omdat het niet teruggehaald kan worden en dit baarde ons zorgen. Zou je in een situatie terecht kunnen komen dat je geen veranderingen meer kan toepassen die een herstart kunnen overleven? Onze contactpersonen bij Centurion stelden ons gerust dat hun support team te allen tijde het systeem terug naar normaal kan herstellen.

Na de installatie en de nodige herstart, lanceert de installer een korte handleiding over de functies van het programma. Deze gids licht de drie functionele standen toe. Unlocked is om programma's en Windows updates te installeren. De work stand is, zoals de naam zegt, om te werken, zodat de bestanden die je aanmaakt en bewerkt bewaard zullen worden, met uitzondering van ongewenste wijzigingen. En locked is om op internet te surfen, om iemand anders je computer te laten gebruiken, om software te testen, enzovoort.

Voor de duidelijkheid, biedt de gids een visuele weergave van hoe je gegevens en andere aanpassingen door de bescherming heen kunnen of niet. Het geeft ook een gedetailleerd overzicht van de specifieke werking van elke stand. De gids zal je zeker met SmartShield leren omgaan, of je het van de omschrijving leert, de diagrammen of de grafieken. Voor meer reviews kijk hier: https://www.besteantivirussoftware.com

 

http://www.centuriontech.com/products/smartshield-suite/

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: