McAfee LiveSafe review


Mcafee LiveSafe

Onbeperkt aantal installaties!

Geschikt voor Windows, Mac en Android

Score van bijna 100 procent AV-Test

Sterkt verbeterde impact op systeem snelheid


McAfee LiveSafe, onbeperkt aantal installaties en ondersteuning voor alle apparaten!

Het was vroeger voldoende om een security suite te installeren op de enige familie PC. Tegenwoordig, beschikt een gezin vaak over meerdere PC’s, Macs, tablets en smartphones en ze moeten allemaal beschermd. Met Mcafee Live Save kun je elke PC, Macintosh en Android toestel in je huishouden beschermen.

logo van mcafee antivirus software

Hoewel er geen specifieke limiet is op het aantal apparaten, letten ze bij McAfee op dat er geen misbruik wordt gemaakt. Als je bijvoorbeeld alle leden van je voetbal team bij je huishouding zou onderbrengen, dan is de kans groot dat je een vriendelijk briefje ontvangt van McAfee die suggereert dat dit te ver gaat.

Apparaten toevoegen
Allereerst moet je een LiveSafe account opzetten, hetzij via een online aankoop of door een productcode in te wisselen die je gekocht hebt in een winkel. Heb je nog geen McAfee account, dan moet je er een registreren. Eenmaal geregistreerd zal je worden gevraagd om in te loggen. Tot slot, installeer je McAfee op het apparaat in gebruik, of je checkt je email om een link (snelkoppeling) om het op een ander apparaat te installeren. Je toegangscode zit ingebakken bij de download waardoor de ontvanger van de link niets hoeft in te vullen.

Wat helemaal geïnstalleerd kan worden, hangt af van het type apparaat. Voor PC’s en Macs, kun je de security suite en de SafeKey password manager van McAfee installeren. Op Android en iOS smartphones  kun je de mobiele beveiliging van McAfee installeren evenals SafeKey en de Personal Lock, een super beveiligde systeem voor cloudopslag. Een mobiele editie is ook beschikbaar voor BlackBerry smartphones. Mobiele beveiliging en SafeKey kunnen ook op Kindle Fire tablets worden geïnstalleerd.

Startscherm mcafee live

PC bescherming voor Windows

LiveSafe Internet Security, het equivalent van McAfee Internet Security 2015, kan op al je pc’s. Het mist de Mozy aangedreven backup die de standalone suite heeft, maar dit is geen big deal omdat dezelfde backup rechtstreeks gratis te krijgen van Mozy. Het is geen nummer een Security Suite maar het klaart de klus en je hebt een onbeperkt aantal licenties.

bedrijfs logo microsoft windows

In het kort, McAfee krijgt zeer goede waarderingen van de onafhankelijke antivirus laboratoria. De firewall component is redelijk, maar mist de geavanceerde functies die je krijgt bij sommige andere antivirus programma’s. De phishing detectie is niet de allersterkste, maar beter dan veel andere producten. Ouderlijk toezicht is beperkt tot de basis, web content filtering (inhoud filteren) en internet tijdsplanning.

De web reputation service (web reputatie service) van SiteAdvisor markeert, in zoekresultaten, de links (snelkoppelingen) met iconen die aangeven of een link veilig is, dubieus, of gevaarlijk. Ook inbegrepen zijn andere handige functies zoals de veilige verwijdering van gevoelige bestanden, een kwetsbaarheid scanner die ontbrekende patches installeert en een tool om browsesporen te wissen en onnodige bestanden te verwijderen.

Mac bescherming

McAfee LiveSafe Internet Security voor Mac is de hernoemde versie van McAfee Internet Security voor Mac. McAfee biedt je Mac bescherming tegen allerlei malware, zoals virussen, Trojaanse paarden, wormen, bots en rootkits. Alle downloads worden gescand en ook bestanden die je ontvangt via IM (instant messaging) of email. Het kan bovendien elke externe schijf scannen die je monteert.

Apple

Op de Mac krijg je ook de web reputation markup (web reputatie markering) van SiteAdvisor. Dit gaat verder dan alleen het identificeren van dubieuze en gevaarlijke sites. De Mac versie markeert ook links (snelkoppelingen) van social media netwerken en kan worden geconfigureerd om de toegang tot sites te blokkeren die niet gemarkeerd zijn als veilig. Het is vergelijkbaar met de SiteAdvisor LIVE functie gevonden in McAfee Total Protection 2015. Weet wel dat de browser add-ons van McAfee ondersteunen Safari en Firefox, maar niet Chrome.

De Netguard firewall tool voorkomt de verbinding van je Mac met verdachte servers, botnets en andere gevaarlijke sites. Zijn programma controle functie definieert precies welke netwerkactiviteiten zijn toegestaan voor elk programma. Omdat het spamfilters en het ouderlijk toezicht mist, is de Mac suite niet zo compleet als voor de PC.

Uitgebreide Android bescherming

McAfee LiveSafe, de mobiele Android bescherming van McAfee kan nu je hele apparaat scannen op malware en scant ook elke nieuwe applicatie zodra het geïnstalleerd wordt. Wanneer het een riskante applicatie opspoort, biedt het een gedetailleerde beschrijving van wat er mis is met deze applicatie. Een volledige scan duurde, tijdens onze tests, langer dan de meeste concurrenten van McAfee.

android

Mocht je toestel verloren gaan of worden gestolen, kun je inloggen bij het LiveSafe portaal en je telefoon op afstand vergrendelen, lokaliseren of uitwissen. In tegenstelling tot sommige soortgelijke producten, wordt de telefoon door McAfee niet alleen gewist, maar ook gereset naar de fabrieksinstellingen. Een misplaatste telefoon kan worden teruggevonden via een Scream functie (het geluid is echt een schreeuw). Via het online portaal, maar ook via gecodeerde SMS-berichten, kun je antidiefstal acties uitvoeren.

McAfee kan alle gegevens op je telefoon, inclusief foto’s en video’s, backuppen en herstellen. Dat is meer dan veel mobiele veiligheidsapplicaties, die vaak beperkt zijn tot een backup van de contacten. Bovendien krijg je online toegang naar de gegevens van je backup.

Om je privacy te beschermen, waarschuwt McAfee voor applicaties die persoonlijke gegevens blootstellen. Op Android smartphones, kan het ongewenste gesprekken en teksten blokkeren. En het kan zo ingesteld worden dat het lanceren van specifieke applicaties een PIN vereist – een leuke manier om pottenkijkers uit je email, sociale netwerken en dergelijke te houden.

De nieuwe Capture Cam functie kan een momentopname maken van wie je toestel in handen heeft en de opname naar jou opsturen, samen met de locatie van het apparaat. De wifi beveiliging waarschuwt als je apparaat wordt verbonden met een hotspot die geen codering heeft en verbreekt onmiddellijk de verbinding indien het een hack techniek detecteert genaamd ARP (Address Resolution Protocol) spoofing (ARP vervalsing). En je kan nu direct vanaf je Android toestel een link naar andere mobiele apparaten sturen om ze te beschermen.
De ondersteuning die LiveSafe geeft voor Kindle Fire apparaten is gelijk als die voor Android. Het grootste verschil is dat de Kindle Fire geen Personal Locker functie heeft.

iOS bescherming

Het iOS besturingssysteem van Apple is goed op slot. Dit maakt het moeilijk voor malware schrijvers, maar ook moeilijk om beveiligingssoftware voor iOS te schrijven. Vergeleken met de de Android versie is de bescherming van LiveSave voor Apple beperkt. De iOs versie bevat geen antivirus component. De LiveSafe online console kan gebruikt worden om het apparaat te lokaliseren en het zal je ook zijn locatie doorgeven als de batterij bijna op is. Het apparaat kan niet op afstand worden vergrendeld, maar je kan je contacten wissen of een luid alarm laten afgaan.

Apple

Je kan een kopie plaatsen van belangrijke foto’s en video’s in de Secure Vault (velige kluis) die wordt beschermd door een pincode. LiveSafe kan de originelen niet automatisch verwijderen, maar zal je waarschuwen als je het zelf vergeet te doen. Drie keer de verkeerde PIN invoeren doet de Capture Cam een foto schieten. LiveSafe emails dan de foto, samen met de locatie van het apparaat.

Dat is zo’n beetje de omvang van LiveSafe voor iOS. Als je zou betalen voor een vaste aantal licenties, zou je misschien niet interessant vinden om er een te gebruiken voor een iOs apparaat. Maar gezien dat McAfee het aantal apparaten niet beperkt, kun je net zo goed ook profiteren van de iOS ondersteuning.


Waarom McAfee LiveSafe?

Mcafee LiveSafe

Onbeperkt aantal installaties!

Geschikt voor Windows, Mac en Android

Score van bijna 100 procent AV-Test

Sterkt verbeterde impact op systeem snelheid


Extra functies van Mcafee LiveSave

LiveSafe is niet enkel om de bescherming van je apparaten te beheren. Er zitten een aantal zeer handige extra functies inbegrepen die niet aanwezig zijn in de McAfee standalone veiligheidssuites. Met name de SafeKey password manager (wachtwoordbeheer), aangedreven door LastPass, die beveiligt en beheert al je wachtwoorden en vult webformulieren in met je persoonlijke gegevens.

SafeKey omvat twee belangrijke functies, via de Google Authenticator, die een speciale code stuurt naar je smartphone elke keer dat je inlogt, is een twee-factor authenticatie mogelijk. Bovendien zal SafeKey al je wachtwoorden beoordelen en je helpen met het vervangen van zwakke wachtwoorden of duplicaten. Zoals verwacht, registreert SafeKey wachtwoorden en herhaalt ze. SafeKey doet het op het moment dat je je aanmeldt voor een nieuwe dienst en het wachtwoord generator kan je helpen om met een sterk wachtwoord te beginnen, SafeKey laat je, in het geval van excentrieke logins, zelf de inhoud van alle datavelden op een pagina handmatig vastleggen.

Voor het invullen van webformulieren kunnen er meerdeere profielen worden aangemaakt, met een ruime collectie van persoonlijke gegevens, contactgegevens en financiële informatie. Je kan niet meerdere exemplaren maken van de invulvelden, zoals met RoboForm Everywhere 7, maar je kan aangepaste velden toevoegen indien nodig. Tijdens de test, vulde SafeKey de velden van een webformulier zeer nauwkeurig. Om de kans te beperken dat een boosdoener je hoofdwachtwoord inpikt, kun je SafeKey zo instellen dat logins alleen mogelijk zijn vanaf je eigen land en optioneel dat inloggen op één apparaat tegelijk gebeurt.

Alle wachtwoorden die je bewaart worden automatisch gesynchroniseerd tussen al je PC’s, Macs, Android en iOS apparaten. Bovendien kun je de SafeKey gegevens via de LiveSafe console benaderen. Vanaf elke computer met een internet verbinding, kun je je wachtwoorden bekijken, bewerken en organiseren.

Op een Android of iOS apparaat, geeft SafeKey volledige toegang tot je opgeslagen wachtwoorden. Je tikt op de naam van een website om daar in te loggen en de site zal openen in de SafeKey browser.

Instellingen tablad mcafee

Personal locker
De Personal Locker (persoonlijke kluis) van Mc Afee is alleen beschikbaar voor Android en iOS apparaten. Het stelt een gigabyte beschikbaar voor een uiterst veilige opslag van belangrijke documenten, afbeeldingen of notities. De gegevens die je daarin bewaart worden beschermd door drie lagen van authenticatie (multifactor-authenticatie). Om aan de slag te gaan met Personal Locker, moet je eerst een pincode van ten minste zes cijfers kiezen. Vervolgens een foto van je gezicht maken, zonder te lachen, net als bij pasfoto’s. Tot slot, voor spraakherkenning, een tekstje naar keuze vier keer hardop lezen.

Als het zover is, kun je notities en bestanden toevoegen aan de zwaar beveiligde Personal Locker. Men moet dus de PIN code invoeren en zowel gezicht- als spraakherkenning met succes passeren om toegang te krijgen. Optioneel kun je voor een aantal items de veiligheidsfactor verlagen waarvoor alleen de PIN code nodig is.

Mcafee Downloaden

Mcafee heeft een aantal verschillende producten waar jij uit kunt kiezen. Beginnend met de Antivirus plus. Deze beschikt over een virusscanner en pc optimalisatie: zoekt en dicht lekken in Windows, optimaliseerdt de prestatie van uw pc en vernietigd vertrouwde bestanden met de Mcafee Shredder. Antivirus Plus is alleen geschikt voor Windows.  De Total Protection bevat alle gewenste functies voor de bescherming van een Windows systeem en is dan ook alleen geschikt voor Windows.

McAfee

Antivirus Plus

Total Protection

Livesafe
Mcafee Antivirus Plus
Mcafee Total Protection
Mcafee LiveSafe

Antivirus

Antivirus

Antivirus

Anti-malware

Anti-malware

Anti-malware

Pc optimalisatie

Pc optimalisatie

Pc optimalisatie

Compatibel met Windows

Ouderlijk toezicht

Ouderlijk toezicht


Surfrapporten

Surfrapporten


Anti-spam

Anti-spam


Beschermt draadloze netwerken

Beschermt draadloze netwerken


Anti-phishing

Anti-phishing


Beschermt sociale netwerken

Beschermt sociale netwerken


Compatibel met Windows

Compatibel met Windows, Android en IOSBeheer al uw toestellen vanaf één locatie


Onbeperkt* aantal licenties voor al uw toestellen


Wachtwoordbeheer


Veilige opslag in de cloud

Toegang tot Mcafee Security Advisors

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: