Outpost Antivirus Pro

outpost proVeel antivirus producten hebben inmiddels een compleet nieuwe gebruikersinterface gekregen, in Windows 8 stijl, tegel gebaseerd en aanraak-vriendelijk. Dit is niet het geval met Outpost Antivirus Pro 9.0 die nog precies lijkt op de vorige versie, hoewel het niet zo goed presteerde.

Het is niet te zien, maar er zijn een aantal wijzigingen aangebracht aan deze versie. Als je het op een geïnfecteerde systeem installeert, zal Outpost Antivirus Pro al tijdens de installatie de malware verwijderen. Indien resistente malware de installatie verhindert, is het nu mogelijk om in Safe Mode te installeren en functioneren. In het geval dat Windows niet kan booten of wanneer de malware het systeem heeft overgenomen, kun je de nieuwe Agnitum Live Disk gebruiken, een bootable rescue CD. In de documentatie wordt een “belangrijke upgrade van de URL blacklist” beloofd.

Vooral de innovatieve test van AV-Comparatives, AV-Test en Dennis Technology Labs leveren een goede evaluatie van hoe een product zal presteren. Helaas doet Agnitum, de maker van Outpost alleen mee aan de tests van Virus Bulletin. Agnitum Diende Outpost in om getest te worden in zes van de laatste twaalf tests en behaalde vijf maal de VB100 certificering.

 

controlpanel antivirus outpost pro

 

De functies van Outpost Antivirus Pro 9.0

Outpost Antivirus pro bevat System Guard die pogingen registreert om toegang te krijgen tot gevoelige systeemgebieden en geeft waarschuwingen in groen, geel of rood, afhankelijk van het risiconiveau. De gebruiker kan deze toegang blokkeren of toestaan, of het proces volledig stopzetten. Anti-Leak doet ongeveer hetzelfde, maar is specifiek gericht op technieken van interprocescommunicatie (IPC) die de malware soms gebruikt.

Helaas markeren beide functies niet alleen slechte, maar ook goede programma’s. De keuze om alles te blokkeren kan interfereren met de installatie of de uitvoer van legitieme programma’s. Kiezen om de minder risicovolle groene en gele waarschuwingen toe te laten en de rode te blokkeren kan nog altijd legitieme programma’s verhinderen en, op deze manier, kunnen ook een aantal schadelijke programma’s hun gang gaan.

In de standaard auto learn mode (automatische leermodus), heb je geen waarschuwingen. Het product zal niet alleen alle activiteiten toestaan, maar ook rules creëren zodat de activiteiten blijven doorgaan ook wanneer je de automatische leermodus uitschakelt. Een schadelijk programma dat reeds geïnstalleerd is en dat de antivirus scan passeert, kan dus vrij spel krijgen.

Met de automatische leermodus uit, hebben we geprobeerd 20 hulpprogramma’s te installeren. Net als bij de firewall, gaf de antivirus, op twee programma’s na, gemiddeld vier waarschuwingen per programma. Jammer dat de antivirus een van onze hulpprogramma’s als malware identificeerde. Serieus! Dat is echt niet goed.

De bedoeling van de ID blok functie is voorkomen dat persoonlijke gegevens door een info stelend Trojaanse paard of door een gebruiker worden overgebracht. Gevoelige data wordt bij de invoer gecodeerd en nooit meer weergegeven. Outpost kan de gegevens met sterretjes vervangen of de netwerkpakketten volledig blokkeren. Toch kan het geen beveiligde transmissie (https) aan en een Trojaan die https gebruikt kan het dus omzeilen en dat terwijl de meeste webgebaseerde email diensten encryptie gebruiken.

 

Agnitum Outpost Downloaden

Outpost heeft een beperkte keus in zijn producten. Een losse firewall, een virusscanner en een security pakket. Deze pakketten zijn enkel geschikt voor Windows. Beveiliging voor Mac en Android doet Outpost niet aan.  De producten komen met een licentie voor 1 installatie. Dit kan voor 10 euro meer worden uitgebreid naar 3 installaties

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: