Spybot Search en Destroy plus antivirus

Vergroot glas spybot search en destroyModerne antivirussen kunnen omgaan met allerlei soorten kwaadaardige software. De gratis Spybot  Search en Destroy is bedoeld als aanvulling op je antivirus, om spyware en andere laag risico malware te herkennen die de antivirus zou kunnen missen. Spybot Search en Destroy plus Antivirus laat je de volle kracht van Spybot ervaren. Het biedt realtime bescherming en herkenning van alle malware types.

De meeste moderne antivirussen streven naar een geïntegreerde aanpak, met alle nodige functies binnen handbereik. Spybot aan de andere kant fragmenteert zijn functies in veel verschillende uitvoerbare modules.

Het beginpunt van alle activiteiten communiceert met de verschillende modules via commandoregels parameters en veel van het hulpsysteem is geweid aan deze parameters. Hier zijn weinig gebruikers in geïnteresseerd. Telkens, als je een van de functies oproept, lanceert het een nieuw programma en dat zorgt voor een behoorlijke vertraging.

 

spybot sereacht and destroy control panel

 

De functies van Spytbot Search en Destroy + AV

Spybot +AV vervangt de enkele-spyware bescherming van de gratis Spybot met een volwaardig antivirus die scant op aanvraag en in realtime naar alle types malware. Het heeft een aantal andere functies gemeen met de gratis versie. De immunisatie tool vult je HOSTS bestand en de blacklist van je browser met een lijst van meer dan 15.000 bekende malware hostende URL’s.

De rootkit scanner van Spybot detecteert rootkit activiteit door bestanden en register items te zoeken die voor Windows onzichtbaar zijn. Een snelle rootkit scan duurt seconden, de uitgebreide scan wel iets langer. Het zal ook zoeken naar sporen van gebruik van je computer en internet gebruik. Optioneel zal het al je browsers configureren om cookies van derden te weigeren, cookies die door adverteerders worden gebruikt om je surfgedrag te volgen.

In de geavanceerd gebruiker modus, kun je klikken op Rapport Maker om een rapport te maken die de technische ondersteuning zal helpen met de diagnose van problemen. De geavanceerde modus heb je ook nodig voor toegang tot de programma instellingen. Door op Startup Tools (opstart tools) te klikken krijg je een volledige lijst van alle programma’s die bij de opstart gelanceerd worden, vanaf elke locatie. Je kan twee soorten opstart logs genereren die de technische ondersteuning kan analyseren.

Als er schadelijke software wordt gevonden komt  er een popup venster in beeld met vier knoppen: Cancel (annuleer), Quarantaine (in quarantaine doen), Block (blokkeer) en Allow (toestaan). Het ideale senaroi zou natuurlijk zijn dat alle schadelijke software automatisch wordt verwijdt als dit mogelijk is en anders in quarantaine plaatsen.

 

Malware detecties gevonden met spybot search and destroy + av

 

Professionele tools

In de professionele versie zijn twee nieuwe geavanceerde tools actief. De Secure Shredder (veilige vernietiger) die bestanden 1, 7, 35 of 100 keer overschrijft en handige presets heeft om zoiets als temp (tijdelijke) bestanden of browser cache bestanden te vernietigen.

System Repair (systeem reparatie) scant je register voor onbruikbare en onjuiste vermeldingen. Als de scan klaar is, kun je kiezen om de geselecteerde items te vernietigen of repareren. Let op: als je voor reparatie kiest, zul je de hele lijst moeten doorlopen, item per item en handmatig corrigeren of verwijderen. Om snel klaar te zijn zullen de meeste gebruikers toch “Delete All” kiezen om alles te wisen.

De eerder genoemde OpenSBI Editor bevindt zich, net als de Script Editor, in de sectie professionele tools. Geen gemiddelde gebruiker zou ooit moeten overwegen om deze tools te gebruiken. Zelfs een antivirus analyst zou moeite hebben om ze te snappen omdat ze erg Spybot specifiek zijn.

De Phone Scan van Spybot scant je iTunes mappen voor malware die op iOS is gericht – iets dat we niet eerder hadden gezien. De Boot CD Creator maakt, zoals zijn naam suggereert, een bootable CD die je kan gebruiken wanneer een Windows systeem niet wil starten. Het is onhandig omdat je eerst de Windows Automated Installation Kit (automatische installatie set) van Microsoft (WAIK) moet downladen en installeren.

Wanneer malware interfereert met de Spybot operatie, biedt de Repair Environment (reparatie ruimte) een aparte desktop die geisoleerd staat van de meeste interferentie mogelijkheden. Met een beetje geluk, zal een Spybot scan in de Repair Environment, het probleem oplossen.

Als je niet zoveel geavanceerde tools nodig hebt, overweeg dan de Home versie die de helft kost dan de professionele versie. De home versie biedt een volwaardige antivirus bescherming, maar mist Phone Scan, System Repair, Secure Shredder en Boot CD Creator.

Het kan beter

Spybot  Search en Destroy plus AV  is een volledig antivirus programma, in tegenstelling tot zijn gratis versie, maar is geen top antivirus. De talrijke aanwezige functies maken het niet goed, vooral omdat veel van deze functies technische vaardigheden vereisen die de meeste gebruikers niet hebben. Niks voor jou ? klik dan hier om wat anders uit te zoeken.

 

https://www.safer-networking.org/

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: