Tiranium Premium Security

tiranium security De handen leggen op een splinternieuw product zoals Tiranium Premium Security  is weer eens wat anders. Er zijn een aantal dingen die Tiranium zeer goed doet, maar zoals vaak in de eerste versie moet er nog een beetje aan gesleuteld worden.

Er wordt ook een gratis versie geleverd, maar met zeer beperkte functies. In het bijzonder mist het de intelligente scans van verdachte activiteiten, de intelligente privacy bescherming en de realtime cloud scans van de premium versie. De gratis versie biedt geen 24/7 ondersteuning en mist de “More Faster Boot” die wel in de premium versie zit.

Die kleine taalfouten bewijzen natuurlijk niets over de kwaliteit van de code, maar tonen een beetje slordigheid, zoals ook het feit dat de installer geen digitale signature heeft. Bovendien herkent de Action Center van Windows het product niet en vertelt je dus dat je geen virus of firewall bescherming hebt.

 

bedieningspaneel tirantium internet security

 

De functies van Tiranium Premium Security

Het hoofdvenster is een beetje druk en wijst erop dat hulp beschikbaar is en geeft een gedetailleerde rapport van je systeemstatus. Het biedt ook eenvoudige statistieken over bescherming en updates. Via drie schakelaars kun je realtime bescherming, firewall en web bescherming selecteren.

Zaken zoals automatische update, snel scan bij opstarten en meldingsgeluiden zijn te vinden op een enkele, niet scrollende pagina met instellingen. Er zijn ook drie sneltoetsen die je eventueel kan aanpassen.  Één is bedoeld om de controle te verbergen voor het beslag leggen op het scherm door ransomware. Een andere vervangt explorer.exe met een backup die gemaakt wordt op het moment dat je Tiranium installeert. De derde activeert de Red Alert Mode van Tiranium.

De realtime bescherming van Tiranium komt pas in actie als je op een bestand klikt. Tiranium controleert het voor dat het bestand wordt uitgevoerd en scant ook bestanden die je naar een nieuwe locatie verplaatst of kopieert. Bij de Tiranium antivirus is een volledig geautomatiseerde firewall inbegrepen. De instellingen zijn super simpel. Je kan het aan en uit doen en het gevoeligheidsniveau instellen op laag, normaal of hoog. Aan/uit schakelaars laten je de TCP/UDP filtering in de gaten houden, maar ook de wifi bewaking en de blokkering van poortscans. We hebben gezien dat de web bescherming functie nog niet beschikbaar is. Tiranium zal je browser dus niet weghouden van malware hostende websites of van phishing sites.

Extra functies
De website gedrag scanner, alleen toegankelijk vanuit het systeemmenu van het product, neemt elke url die je doorgeeft en controleert de broncode op zoek naar verdachte componenten. Als de site om gebruikersnamen en wachtwoorden vraagt, controleert het dat ze goed beschermd zijn. Een derde controle functie, de Web Malicious Scan (kwaadaardige web scan), is nog niet beschikbaar.

Items die met het systeem starten kunnen via een simpele startup manager verwijderd worden of uitgeschakeld. Er is geen voorziening om de opstart van geselecteerde items te vertragen zoals bij andere veilheidssuites. Klikken op herstel systeem, herstelt een hele serie systeeminstellingen die vaak door de malware worden misbruikt.

Red alert alarmering
Telkens als je Alt+A drukt, biedt Tiranium de mogelijkheid om in Red Alert modus te gaan, waardoor je computer beschermd zal starten en buiten elke ongewenste programma’s. Als je de Red Alert niet bevestigt of annuleert, zal het ingaan na 50 seconden.

Wat Red Alert eigenlijk doet is je computer opnieuw configureren om in de Veilige Modus op te starten. Tiranium start niet automatisch in deze modus en voor een gebruiker die niet bekend is met de Veilige Modus kan het lage resolutie scherm met zwarte achtergrond alarmerend werken. Bij het opstarten in de Veilige Modus toont Windows een hulppagina, maar het is niet duidelijk hoe je deze modus kan verlaten. Het lukt niet met een herstart.

Uiteindelijk moet je echt alle instructies goed lezen voordat je Red Alert activeert. De manier om terug naar normaal te gaan is Tiranium starten, op Alt+A drukken, op “Deactivate (sic) Red Alert” klikken en herstarten. Deze functie zal voor paniek zorgen bij een aantal niet technische gebruikers en het feit dat gewoon Alt+A het kan oproepen maakt het makkelijker om per abuis naar Red Alert te gaan.

http://tiranium-antivirus.com/products.html

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: