Webroot Secure Anywhere AntiVirus


antivirusscsanner van webroot

Ongekend lage belasting van het systeem

Top waarderingen in laboratoriumtests

Geschikt voor Windows en Mac

​Licentie voor 1 apparaat of meer


Met zijn zeer kleine formaat en de minimale impact op systeembronnen, lukt het Webroot SecureAnywhere AntiVirus  de meeste concurrenten te verslaan. Webroots haalt hoge scores in de tests van onafhankelijke laboratoria.

logo van webroot antivirus software

MRG-Effitas gevestigd in Groot-Brittannië, hoewel geconcentreerd op het testen van producten voor de beveiliging van het online bankieren publiceert regelmatig rapporten die ze “360 graden evaluatie” noemen. Deze evaluatie betreft de volledige malware spectrum en omvat de meting van het “Time-to-detect” (tijd nodig voor detectie). In feite, beginnen de onderzoekers met gloednieuwe malware te testen en kijken of het product daartegen kan beschermen. Ze geven het product meerdere mogelijkheden door drie keer te rebooten, met telkens een pauze van acht uur.

De enige producten die een certificatie ontvingen in deze test zijn Webroot, Kaspersky en Emsisoft. Vier andere, waaronder Trend Micro en Bitdefender, konden het systeem verschonen na een of meer reboots. Grote namen zoals Symantec, McAfee en Panda waren tussen de 10 producten die de test faalden.

webroot antivirus dashboard

​De fucnties van Webroot Secure Anywhere Virusscanner

Het hoofdvenster van het programma toont een grote ‘Scan My Computer’ knop. Deze functie rapporteert statistieken, samen met tijdstip en duur van de meest recente scan. Je schakelt makkelijk tussen Realtime Shield, Web Shield en Firewall. Via andere links kun je gedetailleerde instellingen uitvoeren en verschillende weergaven bekijken van wat het programma doet en hoe het systeem zich gedraagt.

Wanneer programma’s verdacht worden gevonden, maar niet duidelijk kwaadaardig, houdt Webroot ze in de gaten en registreert alles wat ze doen, netwerk en internet activiteiten inbegrepen. Blijkt het gedrag van een programma schadelijk te zijn, dan gebruikt Webroot de opgeslagen informatie om alle plaatselijke veranderingen die de malware heeft veroorzaakt terug te draaien. Het bedrijf beweert dat dit proces de encryptie ongedaan kan maken die CryptoLocker of andere malware kunnen uitvoeren. Onze redactie heeft geen gelegenheid gehad om dit persoonlijk te verifiëren.

Er is een tools pagina met een verscheidenheid aan analytische en informatieve functies. Ervaren gebruikers zullen deze tools waarderen, maar de gewone mensen kunnen ze beter alleen gebruiken onder begeleiding van de klantenondersteuning.

Het gebeurt vaak dat malware veranderingen brengt in het systeem die met een schoonmaakactie kunnen interfereren, maar Webroot bevat tools om het systeem default te herstellen en ook de wallpaper en screensaver van je bureaublad. Met Webroot kun je het systeem direct herstarten, ook in de veilige modus. Bovendien heb je de optie om de malware handmatig te verwijderen, met alle betreffende register data. Toch zul je waarschijnlijk eerder de schoonmaak script gebruiken die het product biedt, geleverd door de techniche ondersteuning.

Op de rapporten pagina’s kun je logbestanden genereren van alle scans en van gevonden bedreigingen, logbestanden die nuttig kunnen zijn voor de technische dienst. Je kan ook een verdacht bestand indienen via de aanwezige link.
Aan het “Uitvoer Geschiedenis log” zal je weinig hebben, maar misschien vind je de statistieken pagina interessant. In realtime worden daar alle verschillende gevallen gerapporteerd die Webroot heeft opgespoord. Onderaan kun je zien hoeveel CPU en schijfruimte Webroot verbruikt en de gemiddelde scantijd checken.

Instellingen webroot security

Identiteitsbescherming

Als je naar de instelpagina van Webroot’s Identiteitsbescherming kijkt, zul je zien dat het je privé gegevens veilig kan stellen op verschillende manieren. Het beschermt tegen een verscheidenheid van aanvallen op je netwerk en browser. Het isoleert de browser van verdachte toevoegingen, beschermt tegen keyloggers, tegen zo genoemde “Screen Scraping” aanvallen die data verzamelen van het beeldscherm. Het voorkomt externe aanvallen op de browser en nog meer. Je kan ook een lijst met beschermde applicaties aanmaken, je financiële applicaties bijvoorbeeld.

Alle bescherming van de wereld zal je natuurlijk niet helpen als je je laat misleiden en gevoelige informatie doorgeeft aan de slechteriken. Webroot let goed op frauduleuze websites (phishing sites) die proberen je inloggegevens te stelen. Het controleert URL’s niet alleen volgens een lijst, maar ook door realtime analyse toe te passen op de pagina inhoud.


Waarom Webroot Anywhere Antivirus?

antivirusscsanner van webroot


Ongekend lage belasting van het systeem

Top waarderingen in laboratoriumtests

Geschikt voor Windows en Mac

​Licentie voor 1 apparaat of meer


Mijn Webroot overal beschikbaar

De eerste keer dat je op Mijn Account klikt, wordt je door Webroot begeleid in het setup proces van je online bedieningspaneel. Webroot stelt hoge eisen aan je hoofdwachtwoord en zal er geen accepteren die niet krachtig genoeg wordt gevonden. Je moet ook een veiligheidscode bedenken van ten minste zes tekens en een veiligheidsvraag compleet met antwoord.

Om bij je bedieningspaneel in te loggen, moet je telkens eerst je email en wachtwoord invullen. Vervolgens vraagt het naar twee tekens van specifieke posities in je veiligheidscode. De bedoeling is elke vorm van keylogging te verijdelen, maar ook een trojaans paard die door bepaalde beschermingslagen heen is gekomen. Vergeet niet dat er mogelijk geen Webroot bescherming zit op de de computer die je gebruikt om in te loggen.

Eenmaal ingelogd, zie je vijf panelen, pc veiligheid, mobiele veiligheid, backup en synchronisatie, wachtwoorden en community (gemeenschap). Indien deze je enige Webroot installatie is, zullen pc veiligheid en community ingeschakeld zijn, maar voor de andere drie moet je een upgrade doen.

Door een klik op pc veiligheid, verschijnt er een lijst van je beschermde pc’s. Klik je op een van deze pc’s, dan worden de bijzonderheden weergegeven zoals de tijdstip en duur van de laatste scan, je licentiecode en hoe lang de licentie geldig blijft. Een ander tabblad geeft de resultaten weer van je laatste scan samen met de details van eventueel gevonden bedreigingen.

Een derde tabblad, commands (commando’s) is misschien de meest interessante. Je kan remote (op afstand) een scan starten, je computer afsluiten of een herstart forceren. Je kan ook op afstand je pc op slot zetten, zodat het doorgaat met zijn taken, maar geen toegang geeft zonder je Windows wachtwoord. Ten slotte, als het om een pc gaat die niet langer in je bezit is, kun je de bescherming uitschakelen en de betreffende licentie beschikbaar maken voor een nieuw pc.

Webroot antivirus downloaden en installeren

De Webroot installer is 750 KB groot, echt klein dus. Na installatie neemt het iets meer dan een megabyte in beslag op je interne schijf en de installatie duurt slechts enkele minuten. Tijdens het installatieproces, past het zijn configuratie aan op je systeem, legt een basis systeem vast en begint te scannen. Het scant in enkele minuten waardoor installatie en scan samen minder tijd in beslag nemen dan de enkele installatie van andere antivirus programma’s.

Webroot kan zo klein zijn omdat het geen plaatselijke data of malware signatures bewaart. In feite, gebruikt het helemaal geen klassieke signatures. Het kijkt eerder naar een breed scala van programma attributen en benut zijn cloud diensten om de malware te herkennen. De cloud diensten kunnen een programma identificeren als schadelijke malware of, met de heuristische detectie, als een algemene bedreiging.

Welke van de drie?

Webroot komt met 3 basis producten de Anti-virus, Internet Security Plus en Internet Security Complete. De Antivirus is geschikt voor Windows en Mac. De Internet Security Plus en Internet Security Complete zijn geschikt voor Windows, Mac, Android en IOS.  Internet Security Complete heeft als voordeel op de Security Plus dat er een backup en internet trace opruimer bij in zit. Dit draag alleen niet bij aan de daadwerkelijke bescherming.

​Webroot

​Antivirus Plus

​Internet Security Plus

​Internet Security ​Complete

€ 34,99

€ 54,99

€ 74,99

antivirusscsanner van webroot
internet beveilings pakket van webroot
Compleet beveiligings suite van webroot

​1 Installatie

​3 Installaties

5 Installaties

​Geavanceerde bescherming tegen bedreigingen voor pc en Mac®

​Geavanceerde bescherming tegen bedreigingen voor pc en Mac®

​Geavanceerde bescherming tegen bedreigingen voor pc en Mac®

​“Altijd-aan”-bescherming voor uw gegevens en identiteit

​“Altijd-aan”-bescherming voor uw gegevens en identiteit

​“Altijd-aan”-bescherming voor uw gegevens en identiteit

​Blokkeert schadelijke websites

​Blokkeert schadelijke websites

​Blokkeert schadelijke websites

​Monitor voor firewalls en netwerkverbindingen

​Monitor voor firewalls en netwerkverbindingen

​Monitor voor firewalls en netwerkverbindingen

​Bliksemsnelle scans zonder onderbrekingen

​Bliksemsnelle scans zonder onderbrekingen

​Bliksemsnelle scans zonder onderbrekingen


​Beveiligt uw smartphones en tablets

​Beveiligt uw smartphones en tablets


​Beschermt accountinloggegevens en wachtwoorden

​Beschermt accountinloggegevens en wachtwoorden​Verwijdert alle sporen van online activiteit​25GB aan beveiligde online opslagruimte, toegankelijk vanaf al uw toestellen

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: