• Home

Wegwijs in de wereld van antivirusscanners

Er zijn vele verschillende soorten anivirusscanners. Dit zijn dan virusscanners die je online kunt gebruiken, gratis oplossingen, en versies die je moet kopen. Wij willen je daar in dit artikel meer informatie over gaan geven. Het internet is een bron van informatie en entertainment. Toch is er ook veel kwaadaardige software te vinden. Deze software is dan goed verborgen en zelfs iemand die altijd oplettend is kan weleens per ongeluk iets verkeerds aanklikken. Het is dan goed om een betrouwbare virusscanner geïnstalleerd te hebben op de computer.

Als je op zoek gaat naar een antivirusscanner dan zijn er een paar zaken waar je rekening mee dient te houden. Ten eerste is er de prijs. Misschien heb je een maximum prijs of zoek je een gratis virusscanner. Vervolgens moet je wel een virusscanner vinden die het werken op de computer niet vertraagd. Installeer dan ook niet zomaar de eerste de beste virusscanner maar kijk echt of die betrouwbaar is en of die goed op jouw computer zal gaan werken.

Er zijn veel verschillende soorten virusscanners

Er zijn vele verschillende soorten scanners. Type maar eens een Google een zoekopdracht voor een virusscanner en je zult verbaasd staan hoeveel gratis hits er zijn er zijn. Er zijn dan ook nog eens de betaalde versies. De keuze kan dus best lastig te maken zijn. Je wilt immers een virusscanner die de beste bescherming biedt maar deze moet ook goed samen kunnen werken met andere programma's. Daarnaast is het ook belangrijk dat er goede ondersteuning geboden wordt. Als je een probleem hebt dan is het wel makkelijk als je de klantenservice kunt bellen. Dit is vaak een groot voordeel wat betaalde virusscanners bieden.

Denk er ook om dat je misschien ook wel aanvullende software naast je virusscanner nodig hebt. De naam zegt het al en de virusscanner die is er om je computer te beschermen tegen de virussen. Toch is er nog veel meer kwaadaardige software op het internet. Mallware is bijvoorbeeld ook een groot probleem. Dit zijn kleine programmaatjes die zich installeren op je computer en ongemerkt informatie kunnen verzenden. Ook kunnen deze programma's ervoor zorgen dat je een andere startpagina krijgt of dat de computer erg traag wordt. Let dan ook altijd goed dat je een virusscanner aanschaft die goed werkt met het programma wat je gebruikt om de malware tegen te gaan.

 

Is een gratis virusscanner aan te raden?

gratis stervormVoor niets gaat de zon op en het kan dan ook zijn dat je huiverig bent om een gratis virusscanner te gaan gebruiken. De gratis virusscanners die werken prima maar die zijn ook meer ter promotie. De fabrikanten die een gratis virusscanner op de markt brengen, die ontwikkelen vaak ook andere beveiligingssoftware zoals een programma's tegen malware. Als jij de gratis virusscanner gebruikt dan kan de fabrikant je ook informeren over deze aanvullende software.

Verder zijn er ook gratis virusscanners die bepaalde beperkingen hebben. Deze kun je dan maar een beperkte tijd gebruiken of kun je alleen gebruiken om te scannen. Wanneer er een virus op je computer gevonden wordt dan moet je betalen om deze te kunnen verwijderen. Er zijn voldoende gratis virusscanners te vinden op het internet maar het is wel belangrijk dat je weet welke beperkingen er zijn voordat je deze gaat installeren. Er zijn echter wel virusscanners die geheel gratis zijn. Dit is dan echt een service van het bedrijf wat deze heeft ontwikkelt. De gratis virusscanner voor Windows 8 is bijvoorbeeld geheel gratis. Toch is dit wel ideaal voor Microsoft om zo het eigen bedrijf onder de aandacht te brengen.

Of een gratis antivirusscanner dan ook aan te raden is, is gebaseerd op de test van de consumenten bont en afhankelijke test laboratorium af te raden. Als je alleen een virusscanner hebt waarmee je kunt scannen maar geen virussen mee kunt verwijderen dan heb je er niet zoveel aan. Je weet dat je dan een virus hebt maar je moet alsnog betalen als je deze wilt verwijderen. Het is in ieder geval altijd aan te raden je computer zo goed mogelijk te beveiligen. Je wilt niet dat alle informatie die er op je computer te vinden is op straat komt te liggen. Kijk maar eens op je eigen computer welke persoonlijke en belangrijke informatie er allemaal wel niet op staat. Je ziet dan meteen hoe belangrijk het is om deze zo goed mogelijk te gaan beveiligen.

 

logo's virusscanners

 

De voordelen van de betaalde virusscanner

Kies je voor de betaalde virusscanner dan heeft dit veel voordelen. In tegenstelling tot de gratis versie schaf je dan ineens een groot pakket aan. Dit kan prijzig klinken maar dat valt reuze mee. In dit pakket zit dan een betrouwbare virusscanner maar ook software om malware mee op te sporen en te verwijderen, vaak zit er ook een firewall in het pakket. Heb je dit allemaal niet nodig dan kun zijn er ook mogelijkheden om een losse virusscanner aan te schaffen. Ook dan maak je de juiste keuze.

In dit artikel noemden we al eerder de ondersteuning. Het is veel beter dat als je iets niet vertrouwd dat je dit bij de klantenservice na kunt vragen. Het gaat immers wel om je computer met alle informatie die je erop hebt staan. Er zijn wel gratis virusscanners met een klantenservice maar die zijn lastig te bereiken of geven maar summiere informatie.

Andere voordelen van het gebruik van een betaalde virusscanner zijn dat er cloud-technologieën gebruikt worden. Dit is voor het online controleren van de kenmerken van de bestanden. Ook wordt er door de betaalde virusscanner niet alleen gescand op virussen maar ook op beveiligingslekken. Misschien heb je nog wel geen virus maar heeft je computer wel een lek waardoor er eenvoudig door kwaadwillenden software op geïnstalleerd kan worden. Ook dan is het goed om een virusscanner te kopen. Deze dicht het lek zodat je weet dat je zonder zorgen verder kunt gaan surfen en werken op de computer.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: