Ad-Aware Free Antivirus

Voorheen was  Ad-Aware Free Antivirus geen compleet beveiligingspakket, maar sinds de introductie van de nieuwe versie van deze virusscanner is ook deze gratis versie een volwaardige scanner te noemen.

Zo biedt Ad Aware Free Antivirus een volwaardige bescherming tegen malware als virussen, Trojaanse paarden, rootkits en spyware, waardoor je jouw computer volledig kan beschermen tegen schadelijke software. Ad-Aware Free Antivirus was dus al vele jaren populair op de markt, maar is pas sinds korte tijd een volwaardige speler op de markt van gratis virusscanners. Zo is de virusscanner niet alleen geschikt als primaire beveiligingssoftware, maar ook als aanvullende beveiligingssoftware om naast een andere virusscanner te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een extra beschermingslaag, dan kun je deze virusscanner hiervoor gebruiken.

logo ad aware virusscanner

Een groot voordeel van Ad-Aware Free Antivirus, is het feit dat deze virusscanner over een zogeheten Gaming modus beschikt. Maak je gebruik van deze modus, dan worden er geen meldingen weergegeven als je op je computer zit. Op deze manier hoef je je niet te irriteren aan de pop-ups die steeds verschijnen tijdens het computeren, maar wordt je computer toch goed beschermd. Bij de meeste virusscanner kun je alleen gebruik maken van deze functie als je een betaalde variant van de virusscanner hebt, maar bij Ad-Aware Free Antivirus is dit dus niet het geval.

Daarnaast maakt de virusscanner net als Baidu gebruik van een buitenhuis malwre-engine. Adware draait op de malware-engine van Bitdefender waardoor Aware een erg hoge detectie graat heeft. Hierdoor is de software zeer geschikt voor de detectie van schadelijke malware en daarom  functioneert als vlowaarde virusscanner.

ad aware free

De functies van Ad-Aware Free Antivirus

Ad-Aware Free Antivirus, ook wel de gratis virusscanner van de aanbieder Lavasoft genoemd, heeft enkele standaard functies voor het beveiligen van jouw computer voor online dreigingen. Zo bevat de virusscanner opties als e-mail beveiliging en netwerk beveiliging, maar kunnen deze opties alleen gebruikt worden als je gebruik maakt van de betaalde versie van Ad-Aware Free Antivirus. Hoewel de opties dus aanwezig zijn, kunnen de functies niet gebruikt worden als je de gratis virusscanner gebruikt.

Helaas is Ad-Aware Free Antivirus niet alleen beperkt als het graat om e-mail bescherming en netwerk bescherming, maar heeft de virusscanner ook beperkingen op het gebied van instellingen. Zeker in vergelijking met voorgaande versies van de software, heeft Ad-Aware Free Antivirus minder instellingen dan de eerdere versies van de virusscanner. Echter, dit gemis wordt gecompenseerd door de scan-engine van BitDefender waar Ad-Aware Free Antivirus mee is uitgerust, omdat deze scan-engine zo goed werkt.

Wil je Ad-Aware Free Antivirus gratis downloaden en installeren, dan moet je je voor een jaar registreren door middel van jouw e-mailadres. Heb je dit gedaan, dan ontvang je de benodigde licentie voor de virusscanner via e-mail en kun je de virusscanner direct activeren. Is de licentie van een jaar afgelopen, dan kun je de licentie gewoon weer verlengen om nog een jaar gratis gebruik te maken van de virusscanner.

Download Ad-Aware Antivirus

Wil je de virusscanner van Lavasoft direct downloaden dan klik je op onderstaande download-knop. Heb je dit gedaan, dan beschik je altijd over het meest recente installatiebestand. Dit betekent dat je na de installatie geen updates meer hoeft door te voeren en zo min mogelijk virusdefinities hoeft te downloaden om de virusscanner goed te laten werken.

Ga je voor de gratis of toch voor de betaalde versie? De gratis versie is een uitgeklede antivirus scanner die niet beschermt tegen hackers of bescherming heeft bij online transacties. Vooral het laatste genoemde is een gewilde functies die eigenlijk nooit bij gratis virusscanners zit inbegrepen.

​Ad-Aware

Free Antivirus

Personal Security

Pro Security

Total Security

Gratis

€ 24,00

€ 36,00

€ 48,00

de gratis virusscanner van adaware
personal security adaware
adaware pro security
totale beveiling van adaware

Antivirus

Antivirus

Antivirus

Antivirus

Antispyware

Antispyware

Antispyware

Antispyware

Real Time Bescherming

Real Time Bescherming

Real Time Bescherming

Real Time Bescherming

Download Bescherming

Download Bescherming

Download Bescherming

Download Bescherming

Safe Browsing

Safe Browsing

Safe Browsing

Safe Browsing

Game Modus

Game Modus

Game Modus

Game Modus

Veilig Internetbankieren

Veilig Internetbankieren

Veilig Internetbankieren

Beveiligd Persoonlijke Gegevens

Beveiligd Persoonlijke Gegevens

Beveiligd Persoonlijke Gegevens

Scant Externe Apparaten

Scant Externe Apparaten

Scant Externe ApparatenFirewall

Firewall

Geavanceerde Beveiliging

Geavanceerde Beveiliging

Real-time Email Bescherming

Real-time Email Bescherming


Ouderlijk Toezicht


Bestandsencryptie

​File Shredder

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: