Baidu Antivirus

De gratis Baidu Antivirus is zeker interessant en sinds de laatste versie zijn de antivirus capaciteiten aanzienlijk verbeterd. De antivirus bescherming van Baidu is een licentie van Avira en bevat ook een eigen antivirus engine. De Avira engine wordt standaard gebruikt om te scannen, niet voor real time bescherming.

Het hoofdvenster van Baidu heeft een blauwe achtergrond die wolken en lucht suggereren. Het is niet rommelig, alleen een geanimeerde beveiligingsstatus indicator en een paar knoppen. Als de thema (Serene) je niet bevalt, biedt Baidu een aantal andere skins, inclusief vakantie en science fiction thema’s.

logo van baidu software

De functies van Baidu gratis antivirus

Nieuw in de huidige versie is de toolbox pagina die tien beveiliging gerelateerde hulpmiddelen biedt van verschillende bruikbaarheid. Voor degenen die het kunnen interpreteren, biedt de Firewall een realtime weergave van het netwerkverkeer. Baidu kan je startpagina en je standaard browser beschermen tegen veranderingen en zal ook voorkomen dat je ze zelf verandert. Aan de andere kant kan het je favoriete browser in een privé modus starten die de browser van andere processen isoleert en je surfsporen verwijdert wanneer je de browser sluit.

System Repair (systeemherstel) en Network Repair (netwerkherstel) zijn tools die configuratie problemen zoeken en oplossen. Wie zich aan experimenten wil wagen met mogelijk gevaarlijke bestanden kan ze in de Sandbox activeren. En de Ad Blocker (advertentie blokkering) belooft websites drie keer sneller te laden om je internet ervaring te versnellen. Tevens kan Baidu bestanden veilig vernietigen. Het is niet zeker hoe vaak de File Shredder  de data overschrijft vóór verwijdering omdat het niet vermeld wordt. Wat je wel kan is een vakje aanstippen om herstel “volledig te voorkomen” en we nemen aan dat dit betekent dat het bestand minstens tweemaal overgeschreven wordt.

bedieningspaneel van baidu virusscanner

Fatsoenlijke laboratorium resultaten

Baidu is niet overal te vinden in de rapporten van onafhankelijke testlaboratoria, maar het behaalde fatsoenlijke resultaten van degenen die het wel getest hebben. Baidu nam deel aan 2 van de laatste 12 Virus Bulletin tests en kreeg beide keren een VB100 certificering. Toch zijn twee tests een beetje weinig om conclusies te trekken. West Coast Labs gaf Baidu een certificering voor malware detectie.

De AV-Test Institute en Dennis Technology Labs hebben geen van beide Baidu geëvalueerd, maar Baidu verschijnt wel in een aantal tests van AV-Comparatives. Baidu passeerde hun realistische dynamische test met een standard waardering. Baidu werd beoordeeld met Advanced in de eenvoudige bestanden detectie test van AV-Comparatives. Baidu behaalde een Advanced+ waardering in de test die meet hoeveel impact elk product heeft op de systeemprestaties.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: