Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus is een gratis antivirus software die al jarenlang op de markt is en in deze jaren een grote populariteit heeft opgebouwd onder ondernemers en particulieren die hun computer willen beschermen.

De reden dat Avast antivirus zo populair is, heeft onder andere te maken met het feit dat het een volledig anti-virus-pakket betreft dat jouw computer van top tot teen kan beschermen.

logo van avast antivirus software

Zo wordt jouw computer met deze virusscanner beschermd tegen virussen, rootkits, Trojaanse paarden en andere kwaadaardige software in de categorie malware.

Daar komt nog bij dat de gratis virusscanner bovendien een aparte bescherming (een zogeheten mailschild) heeft voor het controleren van uitgaande en inkomende e-mails. Bevat een e-mailbericht geen virussen, dan wordt dit door avast Free virusscanner bevestigd met een tekst in het e-mailbericht. En omdat de virusscanner ook een zogeheten webschild heeft, word je ook beschermd tijdens het surfen op het internet.

Het enige wat je hoeft te doen om gebruik te maken van deze gratis virusscanner, is je binnen dertig dagen gratis registreren. Doe je dit niet, dan is de virusscanner niet meer actief en is jouw computer dus niet meer beschermd.

Je kunt je registreren voor de virusscanner door gebruik te maken van jouw e-mailadres en jouw Facebook account. En heb je je een jaar geregistreerd en is dit jaar weer voorbij, dan kun je jouw registratie gemakkelijk weer een jaar verlengen. Je kunt dus gebruik maken van Avast Free Antivirus zo lang jij wil.

gebruikerspaneel avast avast free antivirus gratis

De functies van Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus beschikt over enkele functies die er samen voor zorgen dat jouw computer goed beschermd wordt tegen schadelijke software. Zo beschikt de virusscanner over een bestandssysteemschild: ofwel een schild die de essentiële beveiliging vormt tegen virussen, Trojaanse paarden, rootkits,  en andere soorten malware die jouw computer kunnen beschadigen. Daarnaast bevat de virusscanner tevens een mailschild en een webschild, die jou en jouw computer beschermen tijdens het versturen en ontvangen van e-mailberichten en tijdens het surfen op het web. Het webschild is niet een volledige firewall maar komt redelijk in de buurt. Qihoo 360 heeft wel een volledige firewall ingebouwd.

Naast een mailschild en een webschild, beschikt de Free Avast Antivirus ook over een deepscreen. Deze functie scant onbekende, nieuwe bestanden en heeft een speciale modus voor extra bescherming. Samen met de Online Security van deze Avast gratis versie, die ervoor zorgt dat je niet het slachtoffer kan worden van phising en bovendien bepaalde advertentie-netwerken kan blokkeren, zorgt deze functie voor de volledige bescherming van jouw computer. De Online Security functie van avast is geschikt voor de browsers FireFox, Google Chrome en Internet Explorer.

Tot slot gebruik je als gebruiker van deze virusscanner ook een software updater. Dit is een systeem dat belangrijke of kwetsbare software op jouw computer up-to-date houdt door deze steeds te vernieuwen, maar bovendien ongewenste toolbars en browser-add-ons in de categorie Potentieel Ongewenste Programma’s verwijdert door middel van de browser cleanup functie.

Download de !avast virusscanner

Door op onderstaande download-knop te klikken, kun je avast!  direct downloaden. Dit wordt altijd gedaan via de webiste van de virusscanner, zodat je altijd over het meest recente bestand voor installatie beschikt en dus zo min mogelijk programma-updates en virusdefinities hoeft te laten downloaden.

Heb je avast al op je computer staan, dan kun je direct updaten naar de laatste versie van deze gratis virusscanner. Dit doe je door vanuit het hoofdvenster van de virusscanner naar Instellingen > Bijwerken te gaan en vervolgens op de optie ‘Bijwerken van programma’s’ te klikken.

Hoewel de gratis versie van Avast voor een virusscanner Free versie overcompleet is hebben de betaalde versies: Avast Pro, Avast internet security en Avast Premier een aantal functies aan boord die het overwegen waard zijn.

Denk maar eens aan een beveiligde betaal pagina tijdens het internet bankieren of online winkelen. Keyloggers wordt het zo onmogelijk gemaakt om jouw pincode en andere toetsaanslagen te registreren tijdens deze handelingen. Ook het vernietigen van persoonlijke bestanden kan een gewenste functie zijn omdat verwijderde gegevens via de prullenbak als het moet zijn terug te halen.

Avast

Free Antivirus

Internet Security

Premier

Ultimate

Gratis

€ 59,99

€ 69,99

€ 119,99

Avast Free
Avast internet security
Avast Premier
Avast Ultimate

Antivirus

Antivirus

Antivirus

Antivirus

Anti-malware

Anti-malware

Anti-malware

Anti-malware

Thuisnetwerk beveiliging

Thuisnetwerk beveiliging

Thuisnetwerk beveiliging

Thuisnetwerk beveiliging

Browser Cleanup

Browser Cleanup

Browser Cleanup

Browser Cleanup


Veilig Online Bankieren

Veilig Online Bankieren

Veilig Online BankierenBescherming tegen hijacking

Bescherming tegen hijacking


Stille firewall

Stille firewallAnti-spam software

Anti-spam softwareDicht Beveiligingsgaten
Voorkomt misbruik gegevens

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: