• Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
Gratis
 • 0/5 Gem. lezersscore

 • Beoordeeld 0 sterren
 • 0 Geen beoordelingen!

 • Detectie
  Schrijver: 100%
 • Schoonmaken
  Schrijver: 100%
 • Gebruikersgemak
  Schrijver: 100%

Conclusie:

Avira doet het goed erg goed zelfs. De meest recente versie van Avira Pro behoort tot de top presterende antivirus software! Deze gratis versie heeft dan wel niet alle functies die pro ook heeft maar de scanner zelf is in de basis het zelfde.

Avira Free Antivirus vroeger bekend als AntiVir

 

Avira Free Antivirus stond voorheen bekend als AntiVir en staat op dit moment bekend als een avirauitgebreide gratis virusscanner met een volledige bescherming voor je computer. Zo biedt de virusscanner niet alleen een standaard virusscanner om malware op te sporen, maar kan de virusscanner ook geïnfecteerde bijlagen in e-mails detecteren.

Het enige nadeel van de virusscanner is het feit dat de virusscanner niet uitgerust is met een aparte mailscanner, waardoor schadelijke inhoud in e-mailberichten zelf niet kan worden opgemerkt.

Hoewel Avira Free Virusscanner geen mailscanner heeft, doet deze gratis virusscanner wel alles wat het moet doen met betrekking tot de bescherming tegen malware. Zo wordt jouw computer met deze software beschermd tegen virussen, Trojaanse paarden, rootkits en spyware, zodat er geen enkele vorm van malware op jouw computer kan komen. En omdat de bescherming van Avira net als Avast een realtime bescherming is (door middel van de functie Avira Real-Time Protection), weet je zeker dat jouw computer realtime beschermd wordt tegen eventuele schadelijke bestanden.

Open je een bestand, kopieer je een bestaand of schrijf je een bestand, dan is deze Avira Gratis Virusscanner dus druk aan het werk om jouw computer te beschermen. Daarnaast is de virusscanner tevens uitgerust met een WebGuard functie: een functie die gebaseerd is op de ASK toolbar en ervoor zorgt dat je computer helemaal beschermd wordt.

Deze Avira gratis antivirus controleert dagelijks of er updates beschikbaar zijn voor de virusscanner, zoals nieuwe virusdefinities. Het controleren van updates ging bij deze virusscanner voorheen gepaard met vervelende pop-ups over de betaalde versie van de virusscanner, maar dit doet de virusscanner op dit moment gelukkig niet meer. Hierdoor is de virusscanner veel gebruiksvriendelijker dan de vorige versie van de scanner. Daar komt nog bij dat de virusscanner helemaal in het Nederlands is uitgevoerd en een overzichtelijke gebruikersinterface heeft, waardoor de virusscanner gemakkelijk in gebruik is.

De functies van Avira Free Antivirus

Hoewel Avira Free Antivirus geen aparte mailscanner heeft, beschikt de virusscanner wel over een eigen firewall. Is deze firewall geactiveerd, dan wordt de ingebouwde firewall van Windows automatisch uitgeschakeld om problemen te voorkomen. Twee firewalls die tegelijkertijd werken zorgt namelijk niet voor een betere bescherming, maar juist voor problemen. Door de firewall van Windows meteen uit te schakelen, wordt voorkomen dat er problemen ontstaan door de firewall van Avira Free Antivirus.

Als je de standaard instellingen van Avira Free antivirus scanner aanhoudt, wordt er om de zes uur gecontroleerd op beschikbare updates van virusdefinities. Dit kun je veranderen naar bijvoorbeeld ieder uur, dus dat is een klein nadeel van de gratis virusscanner. Echter, omdat je updates van nieuwe virusdefinities wel altijd handmatig kunt controleren om te achterhalen of er nieuwe updates zijn, hoef je nooit te wachten tot de update automatisch wordt uitgevoerd. Het handmatig controleren van updates kun je doen door naar het hoofdscherm van de virusscanner te gaan en hier te klikken op ‘Start update’.

 

Download Avira Antivirus

Wil je gebruik maken van de virusscanner softwrae van Avira, zodat jouw computer altijd realtime beschermd wordt door middel van een beveiligingssysteem. Dan kun je op onderstaande download-knop klikken om de download van de virusscanner op jouw computer te starten. Kies je voor deze manier van het downloaden van de virusscanner, dan heb je altijd het meest recente installatiebestand en hoef je na de installatie geen programma-updates door te voeren, zoals updates voor nieuwe virusdefinities.

Heb je de virusscanner eenmaal op jouw computer staan, dan kun je deze eenvoudig updaten naar de laatste versie. Dit doe je niet door de virusscanner opnieuw te downloaden, maar door de virusscanner te updaten in het hoofdvenster van Avira Antivirus.

Jij kunt gaan voor de gratis versie maar kijk ook zeker even naar de betaalde versies. Zo heeft de Antivirus Pro  bescherming bij het internet bankieren en een ingebouwde bescherming tijdens het surfen. De gratis versie is slechts een kale scanner. De Internet Security Suite en Ultiment Protection Suite bevatten extra functies om je systeem te optimaliseren. Dit draagt niet bij aan de bescherming van jouw computer.

Norton security 2019