Windows Defender

Microsoft Security Essentials (MSE) is de virusscanner van Microsoft, die je op legale versies van Microsoft Windows XP tot en met Microsoft Windows 7 kan gebruiken. Heb je Windows 8 of 10 dan hoef je Microsoft Security Essentials niet te gebruiken. Voor deze versies van Windows is de virusscanner namelijk geïntegreerd en als Windows Defender beschikbaar na de installatie van Windows 8 of Windows 10.

logo microsoft virusscanner

Windows Defender beschermt jouw computer tegen dreigingen als virussen, Trojaanse paarden, rootkits en virussen. Wil je niet dat jouw computer beschadigd wordt door malware, dan zet je de gratis virusscanner op jouw computer om te voorkomen dat je computer kan beschadigen door schadelijke software. Het enige nadeel van de virusscanner, is het feit dat de virusscanner niet uitgerust is met een mailscanner. Dit betekent dat uitgaande en inkomende e-mailberichten niet worden gecontroleerd, waardoor je computer via deze weg nog besmet kan worden met kwaadaardige software.

Omdat Windows Essentials Virusscanner geen mailscanner heeft, is deze Microsoft virusscanner één van de minst uitgebreide virusscanner van alle gratis virusscanners. Daar komt nog bij dat de gratis virusscanner ook niet altijd goed scoort bij tests die met gratis virusscanners worden uitgevoerd, wat betekent dat de virusscanner nog enkele gaten kan bevatten. Microsoft Defender beschikt over een overzichtelijke en geheel Nederlandstalige interface, is gebruiksvriendelijk en kan gebruikt worden door zowel de beginnende computergebruiker als de gevorderde computergebruiker. Maar eerlijk is eerlijk jij kunt beter een andere virusscanner voor Microsoft Windows uitzoeken.

Het bedieningspaneel ziet er als volgt uit:

bedieningspaneel microsoft virusscanner software

De functies van Windows Defender

In feite biedt deze virusscanner van Microsoft niet meer dan een basisbescherming tegen malware, zoals spyware, virussen en Trojaanse paarden. Dit komt omdat de gratis virusscanner niet uitgerust is met aanvullende functies zoals een mailscanner, waardoor de virusscanner niet gezien kan worden als volwaardige bescherming voor jouw computer. Hoewel de virusscanner geen volwaardige bescherming biedt, is de virusscanner toch erg populair onder de gebruikers van de virusscanner. Dit komt echter niet door de vele functies van de virusscanner, maar eerder door de gebruiksvriendelijkheid van het systeem.

Wil je Windows Security Essentials gratis downloaden om jouw computer te beschermen tegen malware? Klik dan op onderstaande download-knop en je hebt direct het meest recente installatiebestand voor deze virusscanner. Op deze manier hoef je na de installatie geen programma-updates meer uit te voeren, zoals het downloaden van nieuwe virusdefinities.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: