• Home

Welke beveiliging nemen voor Windows

bedrijfs logo microsoft windowsWindows Vista kende voor het eerst een programma welke je computer beschermde tegen spyware en andere schadelijke software. Dit was de eigen antispywarepakket genaamd Microsoft Security Essentials. Deze keerde ook terug in Windows 7. Nu Windows 8 en Windows 10 er is vinden we ook hier een security software in terug en is de naam veranderd van Microsoft Security Essentials in Windows Defender. Deze scanner is automatisch actief als er geen andere oplossing op de computer geïnstalleerd is.

Als je een gewone basisbeveiliging wenst dan is het aan te raden om een andere antivirus op je computer te gaan installeren omdat de geïntegreerde Microsoft Defender niet zo best uit de  test komt. Deze ingebouwde ant malware is dan ook een basis toevoeging van Microsoft in je Windows 8 of 10 pc. Gebruik je Windows 8.1 dan zijn er een aantal updates in het programma gemaakt waardoor de ingebouwde virusscanner automatisch actief zal worden als een virusscanner van een ander bedrijf geen bescherming meer biedt. Dit kan komen doordat deze bijvoorbeeld verlopen is.

 

Windows Defender is de malware scanner van Microsoft Windows

Vanaf Windows 8 is beveiliging van de computer behoorlijk aangescherpt met het eigen beveiligingspakketten van Microsoft. De betere beveiliging komt ook door de Secure Boot functionaliteit die het opstart / bootproces beveiligd. Hierdoor kunnen rootkits zich niet zomaar meer in het systeem nestelen. Dit gebeurde eerder door de kernel-mode drivers die niet digitaal ondertekend waren. Door de zogenaamde ELAM-technologie (Early-Launch Anti-Malware) kunnen de beveiligingspakketten al voor het opstarten van Windows actief geladen worden.

Windows Defender is een volwaardig beveiligingspakket met ingebouwde antivirus. Deze securitysoftware in Windows heeft helaas wel één beperking. Onafhankelijke testen tonen aan dat bij de detectie van onbekende en/of zero-day malware niet goed scoort. Het uitvoeren van een test is een momentopname maar er zijn meerdere testen uitgevoerd en Windows Defender blijft laag scoren. Er zijn vele virusscanners die consequent beter scoren en daarom een betere virusscanner voor Windows zijn.

 

  •  De volgende screenshot is een test door AV-TEST van Windows defender. Klik op de afbeelding om naar de site van AV-TEST te gaan. Zo als je ziet komt de ingebouwde Windows beveiliging niet zo goed uit de test test.

windows defender test

 

 

Een gratis of betaalde virusscanner voor Windows

Er zijn alternatieven waarmee je ook gratis je computer kunt beschermen. Op deze website hebben we een mooi overzicht gemaakt van deze gratis virusscanners. Zo als in dit artikel is te lezen is niet altijd even verstandig om voor een gratis oplossing te kiezen. Het is maar net hoe jij omgaat met het internet.

We kunnen je wel vertellen wat de meest populaire gratis virusscanner is en dat is avast! Free Antivirus. In de onafhankelijke testen zien we ook dat deze beter scoort dan de Microsoft-eigen security. Ook haalt deze prima resultaten als we die vergelijken met betaalde programma's. Zoek je dan ook een alternatief voor Windows Defender dan raden wij je avast! Free Antivirus aan. Hiermee heb je een prima bescherming tegen virussen, Trojaanse paarden, spyware en alle andere kwaadaardige software.

Geschikte gratis scanners voor Windows 10

Houd er rekening mee dat op moment van schrijven nog niet alle beveiliging geschikt zijn voor Windows 10. Kijk in de lijst van de systeem eisen om te verifiëren of de gewenste gratis scanner geschikt is voor jouw nieuwe Windows-versie.

De beste betaalde beveiligingssoftware voor Windows

Er zijn niet alleen gratis scanners waarmee je de computer kunt gaan beveiligen. Ook zijn er  beveiligingspakketten die een x bedrag kosten. Het is nooit aan te raden om twee of meer virusscanners te gebruiken want deze kunnen een negatieve uitwerking op elkaar hebben. Dit geldt echter niet voor de malware scanners . Deze kun je prima gebruiken naast een virusscanner en zo zorg je dan ook voor een optimale bescherming van je computer.

Betaalde anti virus voor Windows uitzoeken

Een betaald beveiligingspakket is aan te raden aangezien gratis virusscanners geen firewall bieden en ook geen bescherming bieden bij het online winkelen en het internetbankieren. Wij hebben een overzicht voor je gemaakt van deze beveiligingspakketten die je zonder problemen kunt gebruiken op Windows 7 tot Windows 10. Een goede scanner voor Windows 10 is bijvoorbeeld Bitdefender.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: