ZoneAlarm Free Antivirus met Firewall

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall wordt door de meeste mensen voornamelijk gebruikt voor de firewall van de virusscanner, maar heeft naast deze virusscanner ook een complete beveiligingspakket tegen diverse vormen van malware. Je kunt er zelf voor kiezen of je alleen gebruik maakt van de firewall of ook gebruik wil maken van de volledige beveiligingssoftware van de virusscanner, waardoor de virusscanner erg volledig en flexibel is voor de gebruikers van de software.

zone alarm by chekpoint

De antivirus engine van de virusscanner is gebaseerd op de uitstekende engine van Kaspersky, waardoor de virusscanner een zeer goede detectie op malware heeft. Zo houdt ZoneAlarm free zowel ingaande als uitgaande verkeer in de gaten en heeft de virusscanner bovendien een knop om het internetverkeer in één keer te blokkeren. Heb je te maken met een noodsituatie, dan kun je deze knop gebruiken om jouw computer direct te beschermen.

Een klein nadeel van ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall is het feit dat deze virusscanner alleen beschikbaar is in de Engelse taal. Hierdoor kan het lastig zijn om de virusscanner te bedienen en zeker als je de Engelse taal niet zo goed beheerst. Wel heeft de virusscanner net als Immunet Protect diverse interessante functies, zoals een anti-phishing functie en een functie voor identiteitsbescherming. Deze functies zorgen ervoor dat de virusscanner (ondanks het gebrek aan Nederlandstalige opties) toch erg populair is onder ondernemers en thuisgebruikers.

interface zone alarm gratis virusscanner

De functies van ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

Zoals al eerder vermeld, beschikt ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall over een antivirus en antispyware engine van Kaspersky. Hierdoor kan de virusscanner optimale bescherming bieden tegen diverse vormen van malware, zoals virussen, Trojaanse paarden, rootkits en spyware. Daar komt nog bij dat de virusscanner een zeer goede ingebouwde firewall heeft, die zowel ingaande als uitgaande internetverbindingen monitort en het gedrag van programma’s op de computer controleert. Zijn er malafide programma’s op de computer geïnstalleerd of komt er iets bij de computer binnen dat vreemd gedrag vertoond, dan wordt dit meteen opgemerkt door de virusscanner. En omdat de firewall schadelijke programma’s kan detecteren die door de standaard virusscanner niet opgemerkt worden, beidt deze virusscanner je optimale en volwaardige bescherming.

Daarnaast biedt ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall niet alleen antivirus en een firewall, maar ook een bescherming voor gedownloade bestanden. Zet je regelmatig nieuwe bestanden op jouw computer, dan wordt aangeraden om gebruik te maken van deze vorm van bescherming. Alle bestanden die je op je computer zet, worden namelijk door de virusscanner gecontroleerd omt e voorkomen dat verdachte bestanden schade aan kunnen brengen aan jouw computer. Worden er verdachte bestanden gedetecteerd, dan worden deze namelijk direct in quarantaine geplaatst door de virusscanner.

Een klein minpunt van de virusscanner van ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, is het feit dat deze gratis software maar één keer per dag een update van de virusdefinities krijgt. In tegenstelling tot de betaalde versie van de software, die ieder uur een update krijgt, is de gratis versie dus minder op de hoogte van virussen die op dit moment actief zijn op het internet. Overigens is het wel mogelijk om de virusdefinities handmatig te updaten, maar dit kost wel meer tijd.

Download ZoneAlarm

Wil je gebruik maken van de vele functies van ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall of liever een totale bescherming, dan kun je deze software eenvoudig op jouw computer zetten door op onderstaande download-knop te klikken. Heb je dit gedaan, dan beschikt jouw computer altijd over het meest recente installatiebestand van de software. Dit betekent dat je geen programma-updates hoeft uit te voeren na het installeren van de software en bovendien zo min mogelijk virusdefinities hoeft te downloaden om de virusscanner optimaal te laten werken.

De gratis versie is niet te downloaden van af de officiële ZoneAlarm website maar nog wel via fileschare sites. Het vervelde hier aan is dat het nooit echt duidelijk is op welke download knop je nu moet klikken omdat er allemaal reclame om heen staat.

De Pro antivirus heeft als voordeel op de gratis versie een betere antivirus engine te hebben met real time bescherming. Deze vind virussen dus op het moment dat ze actief zijn terwijl je bij gratis virusscanner de virussen alleen kunt vinden tijdens het scannen.

​ZoneAlarm

Free Antivirus + Firewall

​Pro Antivirus + Firewall

​Extreme Security

Gratis

€ 44,95

€ 69,95

gratis virusscanner plus firewall van zonealarm
ZoneAlarm pro antivirus
zonealaram total security pakket

Antivirus

Pro Antivirus

Pro Antivirus

Firewall

​Firewall

​Firewall


​Anti-spyware

​Anti-spyware


Real-Time Bescherming

Real-Time Bescherming


Browser Bescherming

Browser Bescherming


Beschermt Persoonlijke Gegevens

​Beschermt Persoonlijke Gegevens


Anti-Keylogging


Anti-Spam


Ouderlijk ToezichtPc Tune-up

Vind mijn Laptop


Monitort verdachte bestanden

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: