AdwCleaner review en uitleg

Logo Adware Cleaner ANTI MALWARE SOFTWAREAdwCleaner wordt ook wel Adware Cleaner genoemd of ADW cleaner. Deze gratis software waarmee je eenvoudig diverse toolbars, browser hijackers en browserextensies kan verwijderen van je computer. Omdat er steeds meer gratis te downloaden software wordt gecombineerd met gesponsorde extra software die ongevraagd op jouw computer wordt geïnstalleerd, is het gewenst om goede software op je computer te gebruiken om deze ongewenste extra's te verwijderen.

Software die ongevraagd op jouw computer wordt gezet bij het downloaden van andere software, wordt ook wel PUP (Potentially Unwanted Programs) genoemd, ofwel potentieel ongewenste programma’s. In de meeste gevallen gaat het hierbij om een toolbar, software die de startpagina en de zoekmachine van je browser wijzigt of browserextensies als plug-ins en add-ons voor bijvoorbeeld Google Chrome. Deze plug-ins en add-ons kunnen de instellingen van jouw browser aanpassen, waardoor je bijvoorbeeld continu onderstreepte links in teksten ziet die verwijzen naar gesponsorde links. Daarnaast kun je op deze manier tevens te maken krijgen met meer ongewenste advertenties of reclame pop-ups, simpelweg omdat je bepaalde software op je computer hebt staan.
Interface Adware Cleaner

 

 

AdwCleaner: een korte uitleg

AdwCLeaner is ontwikkeld om adware en ongewenste software van jouw computer te verwijderen. Heb je bijvoorbeeld software gedownload en komt hier automatisch ongewenste software bij, dan zorgt Adw ervoor dat de ongewenste software niet op jouw computer geïnstalleerd wordt. In deze handleiding van ADWCleaner wordt uitgelegd hoe je dit kunt oplossen.

Het enige wat je hoeft te doen om AdwCleaner te gebruiken, is het downloaden van het programma. Na het downloaden van het programma, hoeft het namelijk niet geïnstalleerd te worden en kun je het direct gebruiken. Wil je AdwCleaner downloaden voor jouw computer, zodat je ongewenste software op jouw computer kunt weren? Klik dan op onderstaande download-link en je kunt de software meteen downloaden. De link die geopend wordt als je op de download-link klikt, betreft de directe downloadlink voor de software. Heb je deze link geopend, dan kun je het programma direct op jouw bureaublad opslaan en uitvoeren.

Heb je AdwCleaner gedownload, dan klik je op de knop ‘Scan’ om jouw computer te laten controleren op ongewenste software. Wordt er bij deze scan ongewenste software gevonden, zoals toolbars en adware, dan wordt deze software niet direct verwijderd. Wil je weten wat er precies gevonden is bij het uitvoeren van de scan, dan kun je dit eenvoudig terugvinden in de verschillende tabbladen van de scanner.

Alle ongewenste software die op jouw computer wordt gevonden, kun je vinden onder het tabblad Services. Deze software wordt niet direct verwijderd, maar eerst gedeactiveerd. En voor de software daadwerkelijk verwijderd wordt van jouw computer, wordt er altijd eerst een back-up gemaakt. Is er bijvoorbeeld iets verwijderd wat je eigenlijk niet had willen verwijderen, dan kun je dit nog terughalen. Wil je alles verwijderen wat AdwCleaner heeft gevonden, dan doe je dit door op de knop ‘Clean’ te klikken. Heb je dit gedaan, dan moet je de computer opnieuw opstarten met de software daadwerkelijk te verwijderen. Het logbestand van AdwCleaner kun je na het opnieuw opstarten van de computer terugvinden in de map van de software, namelijk C:\AdwCleaner.

Het updaten van AdwCleaner

Om ervoor te zorgen dat je alle nieuwe adware, browser hijackers en browserextensies kan detecteren met AdwCleaner, is het net als bij de andere adware scanners belangrijk om deze software regelmatig te updaten. Maak je nog gebruik van de oude versie van de software, dan is de kans groot dat bepaalde ongewenste software niet gedetecteerd wordt en jouw computer dus niet goed beschermd wordt tegen deze software. Krijg je de melding dat je een ‘Outdated version’ gebruikt, dan is het dus belangrijk om jouw versie van AdwCleaner te updaten. Het updaten van AdwCleaner doe je als volgt. Krijg je een venster met de melding dat je een oude versie van de software gebruikt en je een nieuwe versie moet downloaden door op ‘ok’ te klikken, dan doe je dit. Vervolgens klik je op het pictogram ‘Download’, waarna direct het downloaden van de nieuwe versie start.

De quarantaine optie van AdwCleaner

Gedetecteerde items worden door AdwCleaner in quarantaine geplaatst, zodat de ongewenste software geen wijzigingen aan kan brengen aan jouw computer. Je kunt de quarantaine optie van de software openen via Tools > Quarantine manager. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je bepaalde items uit de lijst wil halen, omdat deze onterecht in quarantaine geplaatst zijn. Wil je een item weghalen, dan klik je op dit betreffende item en op de optie ‘Restore’. Daarnaast is het tevens mogelijk om meerdere items in één keer te laten herstellen en uit quarantaine te plaatsen.

Jij kunt ADWcleaner downloaden door op de volgende link te klikken.

http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: