Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes Anti-Malware (afgekort ook wel MBAM genoemd) is op dit moment één van de populairste anti-malware softwareprogramma’s om jouw computer gratis te controleren op de aanwezigheid van schadelijke software. Heb je schadelijke software gevonden met de software, dan kun je deze bovendien direct verwijderen om jouw computer vrij te maken van schadelijke software.

En omdat de software van Malwarebytes Anti-Malware gratis te downloaden, is deze software op dit moment één van de populairste tools op het gebied van malwaredetectie. Daar komt nog bij dat de software bovendien erg effectief is, gemakkelijk gebruikt kan worden en snelle scans kan uitvoeren. In tegenstelling tot HitmanPro maakt MBAM niet gebruik van de cloud.

Als je gebruik maakt van de software van Malwarebytes Anti-Malware, kun je diverse soorten scans uitvoeren om jouw computer te controleren op de aanwezigheid van malware. Zo kun je een snelle scan uitvoeren, maar ook een volledige scan om jouw computer geheel te controleren. Deze scan duurt iets langer dan de snelle scan, maar is wel extra effectief.

Wil jij ook gebruik maken van Malwarebytes Free Anti-Malware om jouw computer te beschermen tegen schadelijke software? Start de malwarebytes download dan direct door op donwload link van Mbam te klikken onderaan deze pagina.

start scherm malwarebytes anti malware

De werking van Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes ook wel eens Antimalwarebytes of Anti Malware Bytes genoemd is oorspronkelijk ontstaan uit het programma RogueRemover: een programma dat speciaal ontwikkeld is om neppe virusscanners te verwijderen van computers. Hoewel de software van Malwarebytes Anti-Malware gebaseerd is op deze software, is de software van deze malwarescanner wel veel uitgebreider. Zo kan de scanner van de software malware verwijderen die door andere virusscanners en beveiligingspakketten niet opgemerkt worden, maar bovendien ongewenste software van jouw computer verwijderen. Deze ongewenste software is misschien niet gevaarlijk voor jouw computer, maar kan er wel voor zorgen dat je last krijgt van irritante toolbars, pop-ups en advertenties tijdens het surfen op het internet. De items die bij deze scan gevonden worden, worden overigens niet direct verwijderd. Op deze manier kun je zelf kiezen of je de items van jouw computer af wil halen, of toch wil laten staan.

Daarnaast scant de software van Malware bytes Anti-Malware niet alleen op malware en ongewenste software, maar ook op ongewenste aanpassingen op jouw computer. Deze ongewenste aanpassingen worden ook wel Potentially Unwanted Modifications (PUM) genoemd en kunnen ervoor zorgen dat de instellingen van jouw computer zonder jouw medeweten veranderd wordt. Door deze software te detecteren en te verwijderen, voorkom je dat er allerlei vreemde instellingen bij jouw computer worden doorgevoerd.

Malwarebytes Anti-Malware is geschikt voor alle Windows versies van 32 of 64 bit, zoals Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en 10. En omdat het programma gebruikt kan worden in combinatie met andere virusscanners, kun je de software van Malwarebytes  ook gebruiken naast een andere virusscanner.

Het uitvoeren van scans met Malwarebytes

Ga je voor de eerste keer een scan uitvoeren met Malwarebytes Anti-Malware? Lees dan in onderstaand stappenplan hoe je dit het beste kunt doen, zodat je zo veel mogelijk schadelijke software op jouw computer kan detecteren.

Stap 1: download de software en sla het installatiebestand van de software op. Dit kan bijvoorbeeld op het bureaublad, maar ook in een andere map. Start de installatie van de software door op het installatiebestand te klikken. Krijg je een beveiligingswaarschuwing van jouw computer, dan klik je op Uitvoeren om verder te gaan.

Stap 2: de optie Start de gratis probeerversie van Malwarebytes Anti-Malware PRO staat automatisch aangevinkt. Wil je hier geen gebruik van maken, dan zet je deze optie uit. Vervolgens klik je op Voltooien. Het herstarten van je computer is niet nodig, want het programma wordt direct gestart na de installatie van de software.

Stap 3: als de laatste update van het programma is doorgevoerd, klik je op Scan. Is de scan gereed, dan klik je op Bekijk resultaten en krijg je een overzicht van de aangetroffen malware van jouw computer te zien.

Stap 4: vink alle items aan door te kiezen voor Selecteer alle objecten en verwijder de items door te klikken op Verwijder geselecteerde. Als je dit gedaan hebt, wordt er een bestand geopend in kladblok. Het gratis verwijderen van malware kan slechts 30 dagen, hier na moet je de software kopen.

Stap 5: als je de melding krijgt dat je jouw computer opnieuw moet opstarten, doe je dit direct. Heb je jouw computer opnieuw opgestart, dan kun je eventueel nog een scan uitvoeren om alle malware die eventueel nog op jouw computer staat, te verwijderen.

https://www.malwarebytes.org/

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: