• Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
€74,99
 • 0/5 Gem. lezersscore

 • Beoordeeld 0 sterren
 • 0 Geen beoordelingen!

 • Detectie
  Schrijver: 100%
 • Schoonmaken
  Schrijver: 100%
 • Snelheid
  Schrijver: 100%
 • Gebruikersgemak
  Schrijver: 100%

Conclusie:

Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete, top bescherming van uit de cloud. Test scores van 100 procent maar er missen wel een aantal functies zo als ouderlijk toezicht.

Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete, anders als andere antivirus pakketten.

Ongekend lage belasting van het systeem

top waarderingen in onafhankelijke laboratoriumtests

Geschikt voor Windows, Mac, iOS en Android

Licentie voor 5 apparaten

Webroot SecureAnywhere Internet Security Compleet logoWebroot SecureAnywhere Internet Security complete  is zeker niet je typische mega suite, omdat het niet alle functies heeft die je zou verwachten van een suite. In het bijzonder, zijn antispam en ouderlijk toezicht niet aanwezig. In vergelijking met sommige van zijn concurrenten is de PC tune-up functie vrij eenvoudig en backup en synchronisatie missen high-end functies, waaronder het veilig delen van bestanden. Aan de andere kant is dit product verbazingwekkend klein en zuinig voor de systeembronnen. De ongewone antivirus van Webroot krijgt top waarderingen in onafhankelijke laboratoriumtests en de kwaliteit van zijn wachtwoordbeheer komt van LastPass.

Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete volgt die trend en voegt een cleanup utility (schoonmaak hulpprogramma) plus een backup en synchronisatie component toe aan de functies van de instapversie van de Webroot suite. Zijn antivirus bescherming is geweldig, maar het mist enkele componenten van de standaard suite.

Bij het €74,99 abonnement zijn 25GB inbegrepen voor extern gehoste online backup en je kan de Webroot bescherming installeren op vijf PC, Mac of Android apparaten. Voor het beperkte iOs ondersteuning is geen licentie nodig.

De malware detectie van Webroot is niet gebaseerd op antivirus signatures (handtekeningen), maar op een cloud dienst die het gedrag van programma’s analyseert. Op het moment dat het een onbekend proces detecteert, begint Webroot alle acties van dat proces bij te houden, zoekend naar kwaadaardige tekens. Als dat het geval is, draait Webroot al de acties terug. Onomkeerbare acties, zoals informatie naar het internet verzenden, worden onderdrukt tot een proces het groene licht krijgt.

bedieningspaneel webroot

De fucnties van Webroot SecureAnywhere Internet Security complete

Het is nauwelijks te merken, maar een firewall bescherming is inbegrepen. Het werkt in harmonie met de heuristische detectie van Webroot om goede programma’s door te laten en onbekende in de gaten te houden. Een onbekend programma dat geobserveerd wordt, wordt niet tot het internet toegelaten tot het goed wordt gevonden. Weet wel dat Webroot, om het systeem tegen aanvallen van buitenaf te verdedigen, op de ingebouwde Windows firewall vertrouwt.

Voor het beheer van wachtwoorden, gebruikt Webroot een licentie van LastPass. Het is waarschijnlijk van LastPass 2.0 omdat specifieke kenmerken van de huidige LastPass 3.0 niet aanwezig zijn. Het feit dat LastPass de redactie favoriet is op het gebied van password managers, garandeert een effectieve wachtwoordbeheer van Webroot. McAfee gebruikt ook een licentie van LastPass voor wachtwoordbeheer in McAfee LiveSafe. Door middel van Google Authenticator, biedt McAfee een twee-factor authenticatie en zijn veiligheidsrapport helpt om zwakke of dubbele wachtwoorden te vinden en vervangen. Twee LastPass functies die niet aanwezig zijn bij Webroot.

Met je Webroot licenties kun je ook bescherming installeren op Android apparaten. De mobiele versie bevat antivirus, antidiefstal en een privacy beoordeling van je applicaties, evenals een Battery Monitor die applicaties aangeeft die de batterij belasten. Met Webroot SecureWeb heb je toegang tot je opgeslagen wachtwoorden op zowel Android als iOS apparaten.

Vanaf elke computer met een internet verbinding kun je inloggen op de online console van Webroot. Webroot dwingt een buitengewoon moeilijk beleid af voor wat betreft het hoofdwachtwoord en vereist bovendien ook de invoer van twee specifieke tekens uit een secundair wachtwoord. Dit om te voorkomen dat je gegevens worden vastgelegd door een keylogger want de computer die je gebruikt om in te loggen heeft misschien geen Webroot bescherming. Vanuit de console, kun je de status van al je Webroot installaties controleren en de antidiefstal functies voor mobiele apparaten van het product oproepen. Je kan ook je opgeslagen wachtwoorden bekijken, bewerken en organiseren.

Instellingen webroot security

Systeem optimalisatie

Webroot SecureAnywhere Internet Security complete voegt een System Optimizer (systeem optimalisator) tab aan de utilities (hulpprogramma’s) pagina, een tabblad die de basis Webroot suite niet heeft. Het voegt ook een System Analyzer (systeem analysator) knop aan de utilities pagina, te vinden onder System Control (systeem controle).

De System Optimizer van Webroot is zeer, zeer eenvoudig te gebruiken. Gewoon de optimalisator starten en achterover leunen. Het zal tijdelijke en andere nutteloze bestanden vinden en verwijderen. Je wordt niet gevraagd te kijken naar wat het gevonden heeft, het verwijdert gewoon, op zicht, de ongewenste bestanden. Later kun je het logboek nog bekijken, maar wees gewaarschuwd, het is een enorme tekstbestand met de lijst van alles wat Webroot heeft verwijderd.

De System Optimizer wist standaard de prullenbak en tijdelijke mappen van Windows en van het systeem. Je kan in de geavanceerde instellingen duiken om het een verscheidenheid aan andere items te laten wissen, waaronder de tijdelijke map voor Windows Update, alle dump bestanden van het geheugen en tijdelijke bestanden die worden gebruikt tijdens het branden van cd’s/dvd’s.

De PC optimalisator van sommige andere suites is toch iets geavanceerder. Bitdefender Total Security  biedt niet alleen een makkelijke one-click optimalisatie, maar beschikt ook over een geavanceerde Register Schoonmaak, een Opstart Optimalisator en zelfs een Duplicate File Finder (om dubbele bestanden te vinden). De eenvoudige optimalisatie tool van Webroot verbleekt een beetje naast deze meer geavanceerde tools.

System Analyzer

De Systeem analysator lijkt interessanter dan System Optimizer. Het scant voor problemen op drie gebieden, hardware, software en bedreigingen. De hardware scan, uitgevoerd op onze virtuele machine testsysteem, suggereerde dat de uitvoer van een schijfdefragmentatie de prestaties zou helpen en adviseerde te upgraden naar een dual-core processor. Een scan van de software scan bevestigde dat onze besturingssysteem actueel was en dat het systeem niet vast zou lopen door een ophoping van tijdelijke bestanden. Voor wat de bedreigingen betreft, het kon geen malware vinden, maar meldde dat de Windows Firewall was uitgeschakeld.

Veilige online opslag

Op het moment dat je de Backup & Sync component activeert, maakt Webroot een Webroot Anywhere map aan voor je. Alle bestanden die je plaatst in deze map worden gedupliceerd op een veilige online opslagruimte en ook gesynchroniseerd met de Webroot Anywhere map op je andere beschermde apparaten. Simpel!

Met Webroot kun je een map aanwijzen als sync map of backup map. De synchronisatie mappen werken net als de Webroot Anywhere map. Alle wijzigingen die je aanbrengt aan bestanden in deze map krijgen onmiddellijk een backup en je kan de gesynchroniseerde cloud map koppelen aan een map op een andere PC. Een klein overlay icoon in Windows Explorer laat je zien welke bestanden werden gesynchroniseerd en welke nog wachten op de synchronisatie. Alleen backup mappen worden upgeload naar de cloud en ze doen dat op basis van een planning die je zelf instelt. Bovendien behouden de synchronisatie mappen vijf eerdere versies van de bestanden, terwijl de backup mappen 10 versies behouden.

Het was oorspronkelijk een beetje moeilijk om de planner te vinden. Het zit in het dialoogvenster Advanced Settings (geavanceerde instellingen). Webroot kan worden ingesteld om een backup te maken op een bepaalde tijdstip van de dag of om de zoveel uur. Je kan ook kiezen om een backup te maken alleen op bepaalde dagen van de week. En dat is alles! Beslist een eenvoudig systeem om te plannen.

Je logt in op het online console van Webroot om de backup van je bestanden te benaderen. Vanuit de Backup & Sync pagina kun je een of meer bestanden als ZIP archief downloaden, bestanden verplaatsen of verwijderen uit de backup en zelfs bestanden rechtstreeks uploaden naar de cloud map. Een Item Details (item info) paneel toont de eigenschappen van alle bestanden, evenals een thumbnail (miniatuur) van de afbeeldingen.

Webroot Downloaden

Webroot komt met 3 basis producten de Antivirus, Internet Security Plus en Internet Security Complete. De Antivirus is geschikt voor Windows en Mac. De Internet Security Plus en Internet Security Complete zijn geschikt voor Windows, Mac, Android en IOS.  Internet Security Complete heeft als voordeel op de Security Plus dat er een backup en internet trace opruimer bij in zit. Dit draag alleen niet bij aan de daadwerkelijke bescherming.

Norton security 2019