• Home

BullGuard Internet Security 2019

Bullguard heeft momenteel een aanbieding tot 60 procent korting!
Volg de links in deze review voor de aanbieding

Bullguard Internet Security

Tegen nieuwe generatie antimalware

Scoort op alle tests erg hoog

Geschikt voor Windows Android en Mac

Licentie voor 3 apparaten of meer


BullGuard biedt geweldige bescherming voor Windows, Android en Mac gebruikers en heeft uitstekende recensies op de website van het Deense bedrijf TrustPilot. 

De bescherming voor Windows is zeer compleet. Hier biedt Bullguard veel functies, zoals beveiligd browsen, een game-booster, back-up in de Cloud, een thuis netwerkscanner, identiteitsbescherming en ouderlijk toezicht. Je Pc en laptop blijven snel omdat Bullguard het systeem minimaal belast.

De gebruiker reviews die Bullguard heeft mogen ontvangen via TrustPilot zijn zeer indrukwekend. Al met een pakket waarbij je veel waar krijgt voor je geld, compatibel met Mac, Windows en Android! 

Zo worden onze reviews samengesteld

Allereerst, het is essentieel dat je de juiste antivirus installeert.

Om te weten of BullGuard Internet Security de juiste keuze voor je is, dit pakket uitgebreid getest. Er is gekeen naar zes verschillende categorieën gebruikt om de prestaties te analyseren. Ze zijn allemaal belangrijk, maar zeker niet gelijk.

Bovendien zullen we je vertellen hoe BullGuard uit de test kwam, hoe het zich verhoudt tot de beste antivirus in deze sector en welke bronnen we hebben gebruikt om deze samenvatting te maken.

Begin scherm Bullguard Internet Security

BullGuard 2019: bescherming tegen malware

Wat is een beveiligingstest?

De beste antivirusprogramma's worden meerdere keren per jaar getest op hun beschermingsvermogen tegen malware en andere online bedreigingen. Deze tests worden uitgevoerd door AV-Test, virus Bulletin en AV-Comparatives, de internationale leiders op het gebied van IT-beveiligingstests. Naast deze grote jongens  zijn er nog een aantal kleinere test instituties waar we ook naar kijken maar lichter mee wegen. Zo als bijvoorbeeld de test van de Consumentenbond. 

Over het algemeen gebruikt antivirussoftware drie beveiligingsmethoden om je veilig te houden, zowel online als offline. De testlaboratoria hebben hun experimenten zodanig opgezet dat elke van deze drie methodes wordt getest.

De methodes in het kort:

Bescherming tegen bekende malware

Bekende malware is al eerder aangetroffen. Dat is waarom ze bekend zijn. De digitale handtekening van malware die ontdekt wordt door een cyberbeveiligingsbedrijf wordt geüpload naar een steeds uitgebreidere database van malware bedreigingen.

Je kan je deze digitale handtekening voorstellen als een vingerafdruk van een crimineel. Hiermee kan de antivirussoftware de malware snel ontdekken, net zoals de politie een crimineel zou ontdekken via zijn vingerafdruk.

In de praktijk zal de antivirussoftware, om malware-infecties te vinden, je systeem scannen op deze digitale handtekeningen. Dit is de eenvoudigste beveiligingsmethode, bekend als detectie op basis van handtekeningen die vaak wordt aangeduid als virusscanning.

Bescherming tegen onbekende malware

Onbekende malware is veel moeilijker te detecteren. Deze malware is immers nooit eerder aangetroffen en er is daarom geen digitale handtekening in de database. Om deze malware bedreigingen te ontdekken, gebruikt de antivirussoftware een andere strategie. Het jaagt op gedragspatronen, in plaats van op digitale handtekeningen.

Dit betekent dat de antivirussoftware de bestanden analyseert op verdacht gedrag, zoals snelle bestandsreplicatie of het verbergen van specifieke bestanden. Zodra het een dergelijk handeling ontdekt, markeert het het als malware en onderzoekt het verder in een veilige omgeving, sandbox genaamd.

Bescherming tegen gebruikersgerichte bedreigingen

Het komt steeds vaker voor dat gebruikers het directe doelwit zijn van online oplichting. Mogelijk ben je zelf minstens een keer het doel hiervan geweest. Veelvoorkomende voorbeelden zijn:

  • Phishing e-mails die afkomstig lijken te zijn van van bijvoorbeeld je bank  met het verzoek je aanmeldingsgegevens te verifiëren. Natuurlijk, als je deze e-mails beantwoordt, gaan je gegevens niet naar je bank maar naar de crimineel die de e-mail heeft verzonden.
  • E-mail scams, waarbij je wordt verteld dat je een grote som geld kan verdienen, als je eerst 100 dollar naar overmaakt om mee te doen. Als je de overboeking maakt, zal je natuurlijk nooit meer iets van ze horen. 

Om gebruikers tegen dergelijke bedreigingen te beschermen, heeft antivirussoftware een nieuw scala aan hulpmiddelen ontwikkeld. Deze omvatten wifi-scanners, web adviseurs, spamfilters, antiphishing tools en nog veel meer.


Bullguard Internet Security


Tegen nieuwe generatie antimalware

Scoort op alle tests erg hoog

Geschikt voor Windows Android en Mac

Licentie voor 3 apparaten of meer


Impact op systeem prestaties

Om je tegen malware te beschermen, werkt de antivirussoftware op de achtergrond van je apparaat. Hiervoor heeft het enkele bronnen nodig, wat kan leiden tot een vertraging van het apparaat zelf. De testlaboratoria analyseren hoe groot de impact is voor elk antivirusprogramma.

Prestatiescore voor Windows 10

BullGuard doet het goed in deze test en scoort hoger dan het gemiddelde in de sector. Het kan echter niet tippen aan de prestaties van Mcafee en Norton.

Welke functies zijn er beschikbaar voor welk besturingssysteem?

In deze test is er niet alleen geanalyseerd welke besturingssoftware wordt ondersteund door de antivirussoftware, maar ook welke functies het biedt op elk apparaat. Vervolgens vergelijken we deze gegevens met de andere antivirusproducten.

Opmerking over iOS

Niet alle antivirusprogramma's maken een applicatie voor iOS. Hoewel het waar is dat iOS een veiliger platform is dan Windows, Mac en Android, kunnen gebruikers nog altijd profiteren van een beveiligingsoplossing die hen diefstalbeveiliging biedt en een VPN, een web adviseur, bescherming tegen malafide apps en mogelijk een beperkte ouderlijk toezicht.

Score van apparaten en functies

BullGuard volgt hetzelfde, doorleefd pad als de meeste antivirusproducten: talloze beveiligingsfuncties ontwikkelen voor Windows, een paar voor Android, bijna geen voor Mac en iOS wordt genegeerd. Dit is niet noodzakelijkerwijs een slechte strategie. Windows en Android zijn de gevoeligste platforms voor malware infecties. En de meeste kopers van antivirussen en dus mogelijke klanten van BullGuard, zijn Windows-gebruikers.

Voor Windows biedt BullGuard een zeer compleet beveiligingspakket. Dit pakket is verpakt met alle gebruikelijke tools (anti-malware, anti-phishing, anti-ransomware) en een verscheidenheid aan bonusfuncties: veilig browsen, game-booster, Cloud back-up, thuis netwerkscanner, identiteitsbescherming en ouderlijk toezicht.

Een VPN erbij zou een leuke toevoeging zijn, maar je kunt het aanbod van BullGuard voor Windows 10 echt niet bekritiseren.

Voor Android worden vergelijkbare functies aangeboden. Antivirus, antidiefstal, ouderlijk toezicht en back-up van de Cloud zijn allemaal aanwezig. De antivirussoftware omvat zowel een antivirusscanner als een applicatie scanner. Dit is een stap verder dan wat Norton en BitDefender bieden, beide met alleen de applicatie scanner. Voor Mac biedt BullGuard alleen de basis, een virusscanner.

Bullguard Banner

Gebruikersrecensies

De beoordelingen van gebruikers helpen je bij het maken van een betere aankoopbeslissing, dat is overduidelijk. Welke gebruikersbeoordelingen betrouwbaar zijn ligt veel minder voor de hand, omdat ze vaak worden gebruikt als een marketingtool.

We analyseren de gebruikersrecensies van TrustPilot en de Google Play Store op zoek naar grote hoeveelheden betrouwbare recensies. Vervolgens vergelijken we deze met de beoordelingen omtrent andere antivirusmerken.

Score voor gebruikersbeoordeling

BullGuard doet het hier heel goed. Een 9 scoren in TrustPilot kost veel moeite en toewijding voor klanttevredenheid. Van alle geteste antivirussoftware scoort BullGuard het hoogst bij de gebruikers van TrustPilot. Het enige dat we nog kunnen toevoegen is dat BullGuard hier een zeer indrukwekkende score haalt.

Ook in de Google Play Store doet BullGuard het goed. Met een 8 in meer dan 4.000 gebruikersrecensies is het zeker geen grote speler 

Met Bullguard krijg je veel voor je geld

We vergelijken bescherming, functies en prijs met de aanbiedingen van andere antivirussoftware leveranciers op de markt.

Waarde voor geld score

BullGuard is een geweldig product, met een heleboel geavanceerde bonusfuncties. Dit is bijvoorbeeld het enige antivirusproduct die een game-booster aanbiedt.

Het biedt ook vaak hoge kortingen, waardoor het aanzienlijk goedkoper wordt dan de vaak iets duurdere tegenhangers.

Instellingen Bullguard

Foutpositieven

Elk antivirusprogramma maakt een paar fouten, foutpositiven genoemd. Dit gebeurt wanneer de antivirussoftware in kwestie denkt dat een legitiem bestand malware is.

Over het algemeen is dit niet iets om je zorgen over te maken. Sommige antivirussen produceren echter beduidend meer foutpositieven dan andere. Dit kan, bij grote aantallen, toch vervelend worden.

De testlabs meten hoeveel foutpositieven een antivirusprogramma detecteert tijdens de beveiliging in Windows 10, Mac en Android.

Score van 10 foutpositieven

BullGuard scoort ruim boven het gemiddelde in deze branche en verslaat ook Norton en Panda op dit gebied. Het komt echter wel achter BitDefender, dat een uitzonderlijke 9,7 scoort in deze test.

Welke gegevensbronnen gebruiken we?

Gegevens over beveiliging, prestaties en foutpositiven

Deze drie factoren samen zijn de kern van de analyse en vormen 70% van de eindscore. Om alleen de meest betrouwbare gegevens te gebruiken, analyseren we tests van AV-test, virus Bulletin en AV-Comparatives, de toonaangevende IT-beveiligingstestlaboratoria.

Deze testlaboratoria voeren elk jaar verschillende tests uit. In onze analyse hebben we elke test opgenomen. Het gaat hier om meer dan 30 tests en 20 antivirusproducten. ​

We geloven dat het waardevol is om het testgemiddelde te gebruiken, in plaats van enkel de nieuwste tests, omdat het een eerlijkere vergelijking mogelijk maakt tussen de verschillende antivirusprogramma’s en een betere indruk geeft van wat je kan verwachten.

Daarnaast kijken we ook bij de test van de Consumenten bond, reviews van sites als TrustPilot, reviews uit de App store en Play store en kijken we bij de iets wat kleinere laboratoriums. De in deze alinea genoemde tests en reviews laten we minder zwaar mee wegen.

Ten slotte nemen we het industriegemiddelde op, dat ook gebaseerd is op de gemiddelde testscores. We doen dit om je een meetlat te geven zodat je beter kan begrijpen wat een goede score eigenlijk is.

Gegevens gebruikersbeoordeling

Om waardevolle inzichten uit gegevens te verkrijgen, heb je veel materiaal nodig, in dit geval heel veel gebruikersrecensies om iets zinnigs te kunnen concluderen.

Bovendien hebt je betrouwbare bronnen nodig die niet gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd door fabrikanten die meer producten willen verkopen.

Daarom analyseren we de gegevens van TrustPilot en van de Google Play Store. TrustPilot is een internationaal erkend platform waar meer dan 200.000 bedrijven zijn beoordeeld door meer dan 45 miljoen gebruikers.

De Google Play Store is de downloadmarkt voor Android-applicaties. Het is een van de grootste bronnen van gebruikersbeoordelingen ter wereld. Norton en Avast hebben bijvoorbeeld samen bijna 7 miljoen beoordelingen daar.

Bullguard

Antivirus

​Internet Security

Premium Protection

€ 29,99  €23,96

€ 59,99  €29,99

€ 89,95  €35,98

Bullguard virusscanner
Bullguard Internet Security
Bullguard Premium Protection

Antivirus

Antivirus

Antivirus

Anti-phising

Anti-phising

Anti-phising

Anti-Malware

Anti-Malware

Anti-Malware

Anti-Ransomware

Anti-Ransomware

Anti-Ransomware

Behavioral Detection Engine

Behavioral Detection Engine

Behavioral Detection Engine

Veilig verkennen

Veilig verkennen

Veilig verkennen

Kwetsbaarhedenscanner

Kwetsbaarhedenscanner

Kwetsbaarhedenscanner

Gamebooster

Gamebooster

Gamebooster

Automatische Updates

Automatische Updates

Automatische Updates

Ondersteuning

Ondersteuning

Ondersteuning


Firewall

Firewall

Back-Up

Back-Up


Ouderlijk Toezicht

Ouderlijk Toezicht


PC-afstemming

PC-afstemming


Ook Android en Mac

Ook Android en MacThuisnetwerkscanner


Identiteitsbescherming