Één product voor al jouw apparaten, Norton Security!


Norton security antivirus programma

Top presterende antivirus

Bescherming voor Windows, Mac en Android

100 procent score op Bescherming AV-Test

1 installatie of meer


Hoeveel veiligheid heb je echt nodig? Is een antivirus programma voldoende of moet je een hele security suite kopen? En hoe zit het met de bescherming van je Macs en mobiele apparaten? Het antwoord van Norton op deze vragen bestond vorig jaar uit negen verschillende producten. Die negen producten zijn nu vervangen door een enkele cross-platform product, Norton Security.

symantec bedrijfs logo, norton

De installatie van de Norton bescherming is door Symantec uiterst eenvoudig gemaakt. Bij een eerste installatie moet je de licentie sleutel invoeren, maar daarna kun je gewoon op je online Norton account inloggen. Van daaruit kun je de installatie afmaken door een installer te downloaden voor een Windows, Mac of Android apparaat. Je kan ook een email sturen naar het apparaat dat je wilt beveiligen. Hoe dan ook, de Norton bescherming wordt geïnstalleerd in een handomdraai.

Norton Security maakt nu een Virus Protection Promise (virus bescherming belofte). Mocht het product een virus of andere malware van je pc of Mac niet kunnen verwijderen zal Symantec, zonder extra kosten, zijn experts inschakelen voor de sanering van je apparaat. En de prijs van Norton’s diensten worden terugbetaald indien hun pogingen om op afstand te saneren zullen mislukken.

Antivirus laboratoriumtests
Norton scoorde goed bij de onafhankelijke laboratoria. ICSA Labs en West Coast Labs testen de Symantec consumenten productlijn niet, maar certificeren de Symantec enterprise (voor bedrijven) antivirus voor malware detectie en verwijdering.

In het laatste rapport van de AV-Test Institute, Symantec behaalde een perfecte score. De AV-Test laboratorium publiceert jaarlijks ook een verslag van hoe goed antivirus producten de malware monsters opruimen die ze opgespoord hebben. Hoewel Norton alle monsters herkende en neutraliseerde, verloor het een paar punten voor het achterlaten van non-executable (niet-uitvoerbare) sporen.

Vanwege een meningsverschil over de geldigheid van een bepaalde test neemt Symantec geen deel aan tests van AV-Comparatives. Dennis Technology Labs voert werkelijk slopende real world tests uit waarin Norton AAA verdiende, de hoogste waardering, gelijk met Kaspersky.

Bedieningspaneel norton

De functies van Norton Security

De Norton Insight scan kijkt de programma’s op je computer na en maakt een grafiek die toont of ze vertrouwd, goed, onbekend of slecht zijn. Het rapporteert ook hoe revalent elk bestand is onder Norton gebruikers en controleert of de programma’s invloed op het systeem laag, matig of hoog is. Een ander scan levert een diagnostisch rapport dat eventuele problemen met je systeem aangeeft. Daarin tref je ook gedetailleerde informatie over je hardware, software, netwerkverbinding en nog veel meer. Indien je contact moet zoeken met de technische ondersteuning, kan zo’n rapport zeer handig zijn.

Veilige web en Facebook
Norton houdt je niet alleen weg van phishing websites, maar het voegt ook veiligheidsniveau iconen toe aan de zoekresultaten van de Norton Safe Search toolbar (werkbalk). Wanneer de icoon niet groen is, kun je beter die site niet bezoeken. Zoals McAfee, biedt Norton een volledig verslag waarom een website een bepaalde waardering krijgt.

Je kan ook je Facebook pagina scannen om eventuele gevaarlijke links (snelkoppelingen) te identificeren. Het scannen van nieuwe links kan ook op automatisch worden ingesteld voor een doorlopende bescherming.

Snelle spamfilter
Norton kan spam uit je POP3 email accounts filteren en integreert goed met Microsoft Outlook. In het geval je een andere mail client gebruikt, kun je gewoon een message rule (bericht regel) aanmaken om spam naar de bijbehorende map te leiden.

Intelligente Firewall 
De firewall van Norton is een duidelijk voorbeeld van een slimme en stille firewall bescherming die alle systeempoorten verbergt voor hackers. De firewall controleert ook de toegang van programma’s tot het lokale netwerk en internetverbindingen. Het configureert automatisch permissies (bevoegdheden) voor de bekende legitieme programma’s, herkenbaar uit de enorme Norton Insight database. Slechte programma’s worden uiteraard vernietigd op het moment dat ze worden ontdekt.

Komt de firewall een onbekend programma tegen, dan controleert het zijn activiteit en komt in actie om elke kwaadaardige gedrag te blokkeren. De register instellingen zijn beschermd tegen wijzigingen en kan dus op die manier niet worden uitgeschakeld. Als je het Takenbeheer gebruikt om de processen te beëindigen, krijg je de melding “toegang geweigerd”. En iets veranderen aan zijn status van Windows service lukt ook niet. Het is een verfrissende verandering vergeleken met McAfee, die maar 5 van de 12 verschillende diensten beschermt die het nodig heeft.

Schadelijke websites kunnen inbreuk doen op de systeemveiligheid door gebruik te maken van mogelijke kwetsbaarheden in het besturingssysteem, in de browser, of in verschillende populaire programma’s. Om te slagen, moet een exploit aanval een systeem treffen waarvan de configuratie precies overeenkomt met de kwetsbaarheid van de programmaversie. Wanneer je je systeem bijhoudt en alle patches en updates uitvoert, is het onwaarschijnlijk dat je slachtoffer wordt van exploits.

Identity instellingen

Identity Safe
De wachtwoord manager van Norton’s Identity Safe heeft een nieuw gestroomlijnde look en enkele kleine functieveranderingen. Je kan nu opgeslagen creditcards en andere items van commentaar voorzien, bijvoorbeeld om je kredietlimiet niet te vergeten. En de CVV code, op de achterkant van je card, wordt om veiligheidsredenen niet langer bewaard.

Identity Safe biedt de mogelijkheid om wachtwoorden te importeren die onveilig opgeslagen zijn in de browser, maar het kan ze niet importeren uit andere wachtwoord managers. Via je Norton account, zal het wachtwoorden synchroniseren, zodat ze beschikbaar zijn op al je computers. Je hebt wel een apart hoofdwachtwoord  nodig, verschillend van de Norton account wachtwoord.

Wanneer je inlogt op een beveiligde site, vangt Identity Safe automatisch je gegevens en geeft dat aan via een onopvallende kennisgeving aan de bovenkant van de pagina. Je kan daarna Identiteit Safe openen en je inlog gegevens een informatief naam geven. Je kan ook één of meer tags toevoegen voor een indeling die op het categorisch systeem lijkt van een aantal wachtwoord managers.

Wanneer je nog eens een site bezoekt waarvan de referenties zijn opgeslagen, zal Identity Safe de gegevens automatisch invullen. En het zal je een menu bieden om uit te kiezen indien je meerdere logins hebt voor eenzelfde site.

Vanaf het Identity Safe werkbalkmenu kun je een website kiezen om heen te navigeren en in te loggen, of je kan een site lanceren vanuit de hoofdlijst van Identity Safe. De veiligheid van elke wachtwoord wordt in deze lijst aangegeven door een kleurcodering die verloopt van groen (sterke wachtwoord) tot rood (zwakke wachtwoord). Een sterk wachtwoord kun je makkelijk aanmaken op de website van Norton met de daar beschikbaar wachtwoord generator. De software heeft zelf geen ingebouwde functie om wachtwoorden te genereren.

Identity Safe bewaart ook persoonlijke gegevens voor het invullen van webformulieren, maar alleen naam, adres, email en telefoonnummer. Creditcard en bankgegevens kun je afzonderlijk registreren. Identity Safe voert beslist alle basistaken uit van een wachtwoord manager.


Waarom Norton Security?

Norton security antivirus programma

Top presterende antivirus

Bescherming voor Windows, Mac en Android

100 procent score op Bescherming AV-Test

1 installatie of meer


Ouderlijk toezicht
Ouderlijk toezicht is niet ingebouwd bij het product zelf. Integendeel, het wordt geleverd via de Norton Family service van Symantec. Om het ouderlijk toezicht systeem te configureren en beheren log je in op je Norton account. Al je beschermde apparaten zullen de door jou gedefinieerde regels overnemen via een kleine, lokale client.

Allereerst, maak je een profiel aan voor elk kind, met naam, geslacht en geboortedatum. Op basis van de geboortedatum, zal Norton filter instellingen voor de inhoud pre configureren. Het profiel van het kind moet natuurlijk afgestemd worden op zijn Windows gebruikersaccount en op zijn Android apparaten. En de client moet natuurlijk op elke beveiligde apparaat zijn geïnstalleerd.

Norton kan de toegang blokkeren tot websites die overeenkomen met een van de 47 verschillende categorieën. Gaat het over oudere kinderen, dan kun je kiezen om een waarschuwing te geven en de toegang toch mogelijk te maken, of gewoon de toegang tot ongeschikte sites in de log te laten melden.

In veel ouderlijke toezicht systemen kunnen ouders een tijdschema definiëren voor wanneer elk kind op internet mag, maar Norton legt een schema vast van computergebruik in het algemeen. Je kan dus een wekelijkse rooster definiëren met de tijden waarin computergebruik is toegestaan en optioneel een maximum instellen, per dag, voor weekdagen en weekends. 60 seconden voordat de tijd om is krijgt het kind een waarschuwing.

Het systeem kan zo geconfigureerd dat het een mailbericht stuurt wanneer een van de vele ouderlijk toezicht gebeurtenissen zich voordoet. Je kan bijvoorbeeld een melding krijgen als het kind identiteit gedefinieerde persoonlijke gegevens doorgeeft, of een nieuw social medianetwerk account aanmaakt of een geblokkeerde site bezoekt. Na zo’n melding, kun je inloggen vanaf elke aangesloten pc om een volledig verslag over de activiteit van elk kind te bekijken.

In het online rapport staan waarschuwingen, web activiteiten, zoektermen, sociale netwerk activiteit en pogingen om in te loggen op momenten dat de computergebruik niet is toegestaan. Een overzicht van alle activiteiten wordt samengevat op een pagina. Het zal je opvallen dat veel functies gemarkeerd zijn met “Premier”. Wil je de locatie van het kind volgen, zijn instant messaging bewaken en controleren, toezicht houden op de bekeken video’s, of apps beheren op de Android telefoon van het kind, dan heb je een Premier account voor nodig, die een extra € 45 per jaar kost.

aparaat toevoegen in norton security

Meerdere apparaten beheren


Met Norton Security is het uiterst eenvoudig om een nieuw apparaat toe te voegen. Je logt in op je Norton account en je kan de download pakken die je nodig hebt voor het systeem dat je momenteel gebruikt of je emailt een link (snelkoppeling) naar de apparaat die je wilt beschermen. In beide gevallen hoeft je voor het nieuwe apparaat geen registratiecode opnieuw in te voeren.

Vanaf de online management console van Norton, kun je al je beveiligde apparaten zien en de Norton diensten bekijken die op elk apparaat zijn geïnstalleerd. Vanuit de console kun je ook extra diensten toevoegen, zoals Norton Family, het aantal licenties bekijken die je nog over hebt en meer licenties kopen indien nodig. Is de firewall uitgeschakeld of er is iets anders mis met de configuratie van een apparaat, dan kun je het op afstand repareren met een klik op de knop.

De management pagina linkt ook naar een indrukwekkende reeks van anti-diefstal functies voor je Android apparaten. Je kan het toestel vergrendelen en een “indien gevonden” bericht weergeven op het vergrendelscherm. Eenmaal op slot, zendt het apparaat de locatie door, automatisch en om de vijf minuten, en neemt stiekem een ‘sneak peek’ foto elke 10 minuten. De locatie controleren en een foto maken kan ook met de hand.

Je kan een geluidsalarm laten afgaan als je vermoedt dat je apparaat gewoon op de verkeerde plek is geborgen. Aan de andere kant, als je zeker bent dat je het niet meer terug zal krijgen, kun je alle persoonlijke gegevens op afstand wissen. Optioneel kun je anti-diefstal acties activeren door het sturen van speciale codes via sms.

Lokaal en online backup
Norton Backup is een complete backup oplossing. Met de standaard instellingen, zal het automatisch backups maken van je foto’s, muziek, kantoordocumenten, internet favorieten en geselecteerde opslag naar veilige online opslag en zal dit doen wanneer je systeem inactief is. Je krijgt 25GB opslagruimte, gedeeld tussen al je apparaten.

Het backup systeem is volledig configureerbaar. Om een nieuwe backup te maken, moet je eerst bepalen waarvan. Je kan vooraf gedefinieerde bestandstypen kiezen of specifieke bestanden en mappen selecteren. Vervolgens kies waar je de backup wilt opslaan, hetzij online, op een lokale of netwerk schijf of op optische media. Als laatste kies je een backup schema. Weet wel dat een backup naar verwijderbare media niet automatisch op de achtergrond kan plaatsvinden.

Je zou een handmatige backup moeten uitvoeren meteen na de installatie van Norton. Daarna kun je het overlaten aan de backup van alle nieuwe of gewijzigde bestanden die op de achtergrond plaatsvindt.

De Norton Backup Drive in Windows Verkenner te openen is de makkelijkste manier om een bestand of map te herstellen. Je kiest de backup set, zoekt of gaat naar het gewenste bestand of map en je herstelt het met een klik van de rechtermuisknop. Vanuit het programma kun je ook de hele backup of een deel daarvan herstellen.

Vanaf elk computer kun je ook inloggen bij je backup set om een bestand te downloaden of een beveiligde link te delen via email. Standaard verloopt zo’n link na 14 dagen, maar je kunt de tijd zelf instellen tussen 1 en 30 dagen. Een wachtwoord beveiliging is optioneel, maar aanbevolen.

Norton geeft je niet de full featured synchronisatie en deel mogelijkheden van Webroot of Trend Micro Titanium Maximum Security 2014, maar het biedt verder alles wat je zou willen in een backup oplossing.

settings menu norton security

Tuneup en prestaties
Norton bevat een aantal functies die gericht zijn op het verbeteren van de systeemprestaties. Tijdelijke bestanden van Windows en Internet Explorer worden snel verwijderd door de File Cleanup component. Een opstart manager rapporteert alle programma’s die samen met het systeem opstarten en vermeldt hun prevalentie en hoeveel invloed ze hebben op de systeembronnen. Elke item kan reversibel uitgeschakeld worden of zo ingesteld dat zijn start wordt vertraagd.

Indien Norton een proces herkent dat een onredelijke hoeveelheid systeembronnen gebruikt, verschijnt er een waarschuwing om je te laten weten wat er gebeurt. Norton onderhoudt een realtime grafiek van het CPU gebruik van zichzelf en van de rest van het systeem. Een andere grafiek zorgt dat gebeurtenissen, waaronder malware detectie, snelscans en prestatiewaarschuwingen op een tijdlijn worden weergegeven.

Norton Security Downloaden

Norton Security is er in drie smaken: Standaard, Delux en Premium.  De Standaard heeft een licentie voor slechts 1 apparaat waar Delux geïnstalleerd kan worden tot 5 apparaten. De Premium biedt heeft behalve meer installaties maar liefst 10 stuks ook een backup functie tot 25 gb. Deze kan tegen een meerprijs worden uitgebreid.

Norton

Security Standaard

Security Deluxe

Security Premium

€29,99

€49,99

€54,99

Norton Security Standaard
Norton Security Deluxe
Norton Security Premium

Licentie bevat 1 installatie

Licentie bevat 5 installaties

Licentie bevat 10 installaties

Antivirus

Antivirus

Antivirus

Anti-malware

Anti-malware

Anti-malware

Anti-spyware

Anti-spyware

Anti-spyware

Identiteit en online transactie bescherming

Identiteit en online transactie bescherming

Identiteit en online transactie bescherming

Virus Protection Promise**: we helpen je virusvrij te houden

Virus Protection Promise**: we helpen je virusvrij te houden

Virus Protection Promise**: we helpen je virusvrij te houden

Via telefoon of live chatsessies onbeperkt deskundige hulp

Via telefoon of live chatsessies onbeperkt deskundige hulp

Via telefoon of live chatsessies onbeperkt deskundige hulp


Beveiliging aan te passen aan elke combinatie van apparaten

Beveiliging aan te passen aan elke combinatie van apparaten


Beveiliging voor meerdere apparaten instellen en beheren

Beveiliging voor meerdere apparaten instellen en beheren


Beveiligingsprogramma over zetten tussen apparaten

Beveiligingsprogramma over zetten tussen apparatenExtra beschermingslaag tegen ransomware


Ouderlijk toezicht


Veilige online opslagruimte van 25 GB


Naar behoefte meer beveiligde online opslagruimte toevoegen

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: