De bekroonde bescherming van Bitdefender voor al jouw apparaten


Bitdefender Total Security Multi Device 2019


3 jaar op rij als best getest

Minimale impact op systeem prestaties

Geschikt voor Windows Android en Mac

Licentie voor 3 apparaten of meer


Bitdefender Total Security multi device is een compleet antivirus programma dat ingezet kan worden om gebruik te maken van diverse uiteenlopende beveiligingsfuncties en geschikt is voor Windows, Mac en mobiele apparaten. Gezien het feit dat de virusscanner zeer compleet is, alle functies van de virusscanner goed werken en de virusscanner zelfs al drie jaar op rij is gekozen als het best bekroonde antivirus programma van dit moment, wordt deze security suite aangeraden door diverse review en software test websites over de gehele wereld.

logo bitdefender

Een security suite is een programma dat niet alleen werkt als antivirus, maar bovendien enkele andere belangrijke veiligheidscomponenten combineert. Hierbij kun je denken aan een online back-up van de computer, maar ook aan pc optimalisering en andere veiligheidsfuncties om een computer optimaal te beschermen en het beste te laten functioneren. Omdat Bitdefender Total Security multi device  een groot aanbod van diverse veiligheidscomponenten biedt, wordt dit programma ook wel een total security pakket genoemd. Dit betekent dat het programma niet enkel gezien kan worden als virusscanner, maar dat het programma een totaalaanbod aan diverse functies biedt en op deze manier de computer in kwestie volledig kan beschermen.

bitdefender voor windows mac en android

Wie al eerder gewerkt heeft met een antivirus programma van de aanbieder Bitdefender of met de oude versie van Bitdefender Total Security gewerkt heeft, hoeft zich geen zorgen te maken dat Bitdefender Total Security multi device een hele andere interface heeft. Zo kun je met deze nieuwe versie van de Bitdefender antivirus waarschijnlijk ook prima overweg, simpelweg omdat de bediening niet veel veranderd is ten opzichte van andere versies van de virusscanner. Leg je de drie producten van Bitdefender op het gebied van antivirus software naast elkaar, dan hebben deze producten exact dezelfde interface. Het enige verschil tussen de drie producten, is het feit dat bij Bitdefender Total Security multi device alle componenten ingeschakeld zijn. In de internet security suite zijn sommige onderdelen uitgeschakeld en bij het antivirus plus programma zijn in vergelijking nog meer functies uitgeschakeld. Voornamelijk het aantal functies is dan ook veranderd bij Bitdefender Total Security en niet de interface van de virusscanner.

Bitdefender Total Security Multi Device is geen zware last voor jouw apparaat

Veel van de beste antivirus programma’s doen hun werk goed, maar beïnvloeden wel het functioneren van de pc in kwestie. Bij Bitdefender Total Security multi device is dit niet het geval, want bij de meeste apparaten met deze software wordt er geen meetbare impact op de opstarttijd gemeten. Heb je een computer met wat minder krachtige componenten, dan kan het installeren van Bitdefender Total Security wel een kleine invloed hebben op de opstarttijd van de computer. Echter, over het algemeen is dit zeker niet het geval wat dit antivirus programma tot een zeer gebruiksvriendelijk programma maakt.

Bedieningspaneel van bitdefender total security

Bitdefender Total Security multi device : software met een uitmuntende beoordeling

Zet je Bitdefender Total Security multi device op jouw computer, dan weet je zeker dat je software gebruikt die van uitstekende kwaliteit is. Bitdefender  is namelijk getest door diverse onafhankelijke laboratoria met een expertise in antivirus software en deze laboratoria geven het antivirus programma stuk voor stuk een zeer goede waardering. Van het onderzoeksbureau Dennis Technology Labs kreeg Bitdefender Total Security  onlangs een zogeheten AA-level certificering: een certificering die de op één na hoogste beoordeling van vijf levels betreft.

Een ander onderzoeksbureau dat Bitdefender Total Security heeft getest, is AV-Comparatives. AV-Comparatives is al jaren gespecialiseerd in het testen van diverse antvirus software en staat erom bekend zeker niet mild te zijn in de beoordeling van antivirus programma’s. AV-Comparatives heeft Bitdefender Total Security samen met Kaspersky als zeer goed beoordeeld. Het feit dat deze software zelfs van dit strenge onderzoeksbureau een goede beoordeling krijgt, zegt dan ook zeker iets over de kwaliteit van het antivirus programma.


Waarom Bitdefender Total Security Multi Device?

Bitdefender Total Security Multi Device 2019


3 jaar op rij als best getest

Minimale impact op systeem prestaties

Geschikt voor Windows Android en Mac

Licentie voor 3 apparaten of meer


De functies van Bitdefender Total Security Multi Device

Het zogeheten standalone antivirus gedeelte bevat al diverse functies die andere softwareprogramma’s bewaren voor de veiligheidssuite van de software. Zo heeft Bitdefender Total Security Multi Device een zogeheten Wallet (een veilige portemonnee), een wachtwoordmanager voor het instellen van veilige wachtwoorden en een functie voor SafePay: een veilige omgeving voor het veilig betalen via de internetbrowser.

Een andere functie is de zogeheten Rescue Mode, ook wel de reddingsmodus genoemd. Deze modus zorgt ervoor dat de computer opnieuw wordt opgestart in een veilige niet-Windows omgeving, maar kan er ook voor zorgen dat on gepatchte kwetsbaarheden in de software van de computer opgespoord en opgelost worden en dat twijfelachtige links van snelkoppelingen op het web worden aangepakt. Deze twijfelachtige links van snelkoppelingen kunnen bijvoorbeeld teruggevonden worden in zoekresultaten of in social media netwerken, waar de links vaak voorkomen en door Bitdefender direct herkend worden in de Rescue Mode.

Daarnaast is er nog de zogeheten File Shredder. De File Shredder is een bestandsvernietiger die ervoor zorgt dat bepaalde gevoelige bestanden na het verwijderen niet hersteld kunnen worden door middel van forensische technologie. Heb je bepaalde gevoelige bestanden op je computer staan die je graag voor jezelf wil houden? Dan kun je de bestanden verwijderen en volledig wegvagen met de File Shredder, zodat er geen spoortje van de bestanden meer te vinden is op jouw computer.

Hoewel bovenstaande functies  zeer indrukwekkend zijn, betreffen deze functies niet de meest aantrekkelijke functies van de software. De meest indrukwekkende bonus feature van Bitdefender Total Security Multi device is namelijk de phishing-filter: ofwel de filter die gebruikt wordt om bestanden voor phishing uit de computer te filteren. Het detectiecijfer van de phishing-filter van Bitdefender Total Security was vijf procentpunten beter dan de phishing-filter van Norton Security: een aanbieder die altijd werd gezien als de beste aanbieder van phishing-filters. Door de vijf procentpunten die Bitdefender  beter scoort dan Norton, is deze aanbieder dus niet langer de beste aanbieder van phishing-filters en is deze positie overgenomen door Bitdefender Total Security Multi device. Zeker als je bedenkt dat andere antivirus software niet eens in de buurt komt van de prestaties van Norton Security op het gebied van anti-phishing, is dit een zeer opvallend feit.

pagina geblokeerd melding dor bitdefender safepay

De tune-up functies van Bitdefender Total Security Multi device

Zoals al eerder vermeld, is de zogeheten pc tune-up functie een optimaliseringsfunctie die normaliter een onderdeel is van de mega suite van antivirus software. Bij Bitdefender Total Security 2015 is dit niet het geval, want Bitdefender biedt de tune-up functies van de software ook aan in het standalone antivirus programma van de software.

Wil je het systeem snel en eenvoudig verversen, dan kun je de ‘1-klik optimizer’ starten. Dit programma zorgt ervoor dat er schijfruimte wordt vrijgemaakt door ongewenste bestanden op computer te verwijderen, onjuiste registratiegegevens van de computer te halen en nutteloze sporen van de computer op te ruimen. Ook de browser wordt schoongemaakt door Bitdefender Total Security Multi device, dus de 1-klik optimizer biedt zeker een uitgebreide schoonmaak. Wil je weten wat er precies gedaan wordt bij het verversen van de computer met de 1-klik optimizer? Dan kun je dit voor het starten van het proces eenvoudig inzien, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Sommige mensen vinden het prettig om niet alleen voor het starten van het proces te zien wat er gebeurt met hun pc, maar ook tijdens het proces te zien wat er gebeurt bij het schoonmaken van de computer. Hoor jij ook bij deze groep mensen, dan kun je wellicht beter de aparte Registry Cleaner en pc Clean-up tools gebruiken. Deze tools overlappen de functionaliteiten van de 1-klik optimizer en bieden je de mogelijkheid om het proces helemaal te volgen. Bitdefender Total Security biedt ook de mogelijkheid om de programmaoptimalisatie uit te voeren bij het opstarten van het systeem. Is het proces van de programmaoptimalisatie eenmaal gestart, dan kun je precies zien hoe lang het nog duurt voor het systeem opgestart kan worden en hoe lang het opstartprogramma erover zal doen om het systeem op te starten. Eerder ingeplande programmaoptimalisaties kunnen bovendien ook uitgeschakeld of uitgesteld worden.

De laatste functie die bij de tune-up functionaliteiten hoort, is de Duplicate Finder. De Duplicate Finder zoekt naar eventuele duplicaten van bestanden op jouw computer en verwijdert deze op één bestand na. Op deze manier heb je geen dubbele bestanden op jouw computer, maar benut je de schijfruimte van jouw computer optimaal.

systeem optimalisatie mogelijkheden

Overige functies en eigenschappen

Naast bovenstaande functies, heeft Bitdefender Total Security  nog enkele andere functies die niet onder een specifieke categorie met functionaliteiten vallen. Ten eerste is er ook een spamfilter, die eenvoudig te gebruiken is met diverse mailclients als Outlook, Outlook Express of Windows Mail en Thunderbird. Om te achterhalen hoe goed de spamfilter van Bitdefender Total Security Multi device is, zijn er diverse tests uitgevoerd met deze spamfilter. Bij het testen van de spamfilter vernielde de filter correct 95 procent van de onmiskenbare spam in de mailbox. Het enige nadeel van de spamfilter bij het testen, is het feit dat de spamfilter ook onterecht 0,8 procent van de legitieme mail in de spam map zette. Echter, door de 95 procent correct vernielde spam e-mails zijn de resultaten van de test toch erg goed.

Een andere functie van is de firewall van het antivirus programma. Een groot voordeel van de firewall van de software van Bitdefender, is het feit dat deze firewall je nooit dwingt tot onduidelijke veiligheidsbeslissingen. Zo krijg je nooit de vraag of je een specifieke actie wil toestaan of juist niet, maar gaat de firewall zelf aan de slag om vreemd gedrag van ieder programma op de computer in de gaten te houden. De spamfilter voert zijn taken dus probleemloos uit, zonder dat je als gebruiker van de spamfilter in de war wordt gebracht met moeilijke veiligheidsbeslissingen.

Dan is er nog de functie voor het inschakelen en uitschakelen van ouderlijk toezicht via een gebruiksvriendelijk online portaal. Je stelt precies in wat welk kind in het gezin wel of niet mag zien en deze configuratie-instellingen worden automatisch aan alle Android apparaten en Windows gebruikersaccounts toegepast voor optimale bescherming van je kind. Met de functie voor ouderlijk toezicht kun je onder andere aanstootgevende websites weren, controleren wanneer je kind gebruik mag maken van het internet en door de ouder opgegeven zoekwoorden vervangen met instant messaging berichten. Tot slot is het ook mogelijk om de lijst met vrienden van je kinderen te controleren en eventuele ongepaste chatcontacten te verbieden. Een speciale applicatie voor Facebook markeert automatisch alle content met riskante taal en geeft je als ouder toegang tot de foto’s van jouw kind en de vriendenlijst die je kind op Facebook heeft. Zeker als je deze functies vergelijkt met het ouderlijk toezicht van andere antivirus programma’s, is de software van Bitdefender Total Security Multi device erg uitgebreid.

verschilende opties van bitdefnder total security multi device

Bestandenencryptie

Er zijn diverse virussen die ervoor kunnen zorgen dat jouw bestanden niet langer veilig zijn en ingezien kunnen worden door derden. Om jouw persoonlijke en zakelijke bestanden tegen deze ongewenste spionage te beschermen, kun je de bestanden in een digitale kluis plaatsen. Deze kluis is natuurlijk geen echte kluis, maar betreft een gecodeerd bestand dat op een schijf lijkt in ontgrendelde status. Wordt de ‘kluis’ afgesloten, dan kan niemand er meer in.

Om gebruik te maken van de beschermende kluis voor bestandenencryptie tegen spionage, kun je gebruik maken van een handige wizard van. Je begint met het selecteren van de bestanden en mappen die je wil beschermen tegen spionage en selecteert vervolgens de ‘kluis’ die je wil gebruiken voor het beschermen van de bestanden. Heb je nog geen kluis gemaakt, dan kun je deze aanmaken om de bestanden en mappen te beschermen. Om een kluis te maken, voer je enkel een locatie in voor het betreffende bestand, kies je een driveletter en voer je een wachtwoord in. Gebruik je een bestaande kluis, dan voer je het wachtwoord van de kluis in om hier toegang voor te krijgen.

Gebruiksvriendelijke anti-diefstal functies

Als je in het online platform voor ouderlijk toezicht zit, zie je ook de anti-diefstal functies van Bitdefender Total Security. Is jouw laptop gestolen? Dan kun je het apparaat in kwestie selecteren, om vervolgens op de lokaliseer knop te klikken en een kaart te ontvangen met de locatie van het apparaat. Daarnaast is het tevens mogelijk om een gestolen apparaat op afstand te vergrendelen, zodat degene die jouw apparaat heeft gestolen hier niets mee kan. Krijg je jouw gestolen apparaat terug, dan is het ontgrendelen van het apparaat uiteraard altijd mogelijk. Is er absoluut geen kans dat je het apparaat terugkrijgt na de diefstal, dan kun je de harde schijf op afstand laten wissen. Let wel op, want in tegenstelling tot het vergrendelen van het apparaat is dit proces onomkeerbaar.

De online back-up van Bitdefender Total Security

Wie gebruik maakt van Bitdefender Total Security Multi device en een abonnement afsluit, krijgt automatisch 2 GB aan online back-up ruimte. Deze ruimte wordt beheerd door het SafeBox systeem, dat ervoor zorgt dat jouw bestanden altijd volledig veilig opgeslagen worden. Om gebruik te maken van de back-up functie, klik je simpelweg op de betreffende map met de rechter muisknop en open je het submenu van Bitdefender. Heb je dit gedaan, dan klik je op de functie ‘Toevoegen aan SafeBox’ om de map in kwestie online op te slaan. De SafeBox met opgeslagen bestanden is ook bereikbaar via My Bitdefender, wat betekent dat je de bestanden ook via het internet kan downloaden op een andere computer.

En heb je een nieuwe computer gekocht? Dan kun je het SafeBox systeem gebruiken om jouw nieuwe computer helemaal te synchroniseren. Je installeert Bitdefender Total Security Multi device op de nieuwe computer, klikt op ‘Manage Folders’ in het SafeBox gedeelte van de tools pagina en synchroniseert alle bestanden in SafeBox met jouw nieuwe computer. Zet je Auto Sync aan? Dan worden alle wijzigingen op de ene computer ook meteen doorgevoerd op de andere computer, wat erg handig is als je afwisselend met twee computers werkt.

Bitdefender downloaden

Behalve de Total Security Multi Device heeft Bitdefender ook een Internet Security Suite en een Antivirus Plus. Zowel de Antivirus Plus als de Internet Security Suite hebben alleen ondersteuning voor alle versies van Windows. Alleen de Multi Device kan dus gebruikt worden op jouw telefoon, tablet, Mac en Windows syteem.

De plus in Bitdefender Antivirus Plus geeft aan de deze virusscanner volgepakt zit met extra functies vergelijken met virusscanner van concurrenten. Bitdefender Internet Security bevat eigenlijk alle functies die je je maar kunt wensen om jouw Windows systeem te beveiligingen.

Bitdefender

Antivirus Plus

Internet Security

Total Security Multi Device

€ 39,99

€ 59,99

€ 69,99

Bitdefender OneClick Security™

Bitdefender OneClick Security™

Bitdefender OneClick Security™

Antivirus en antispyware. Bitdefender Autopilot™

Antivirus en antispyware. Bitdefender Autopilot™

Antivirus en antispyware. Bitdefender Autopilot™

Geen impact op de prestaties. Bitdefender Photon™.

Geen impact op de prestaties. Bitdefender Photon™.

Geen impact op de prestaties. Bitdefender Photon™.

Profielen voor films, werk en games

Profielen voor films, werk en games

Profielen voor films, werk en games

Startup Optimizer

Startup Optimizer

Startup Optimizer

Kwetsbaarheidsscanner

Kwetsbaarheidsscanner

Kwetsbaarheidsscanner

PC Tune-Up. OneClick Optimizer

PC Tune-Up. OneClick Optimizer

PC Tune-Up. OneClick Optimizer

Veilig internetbankieren en online winkelen.

Veilig internetbankieren en online winkelen.

Veilig internetbankieren en online winkelen.

Wallet. Betalen in één stap.

Wallet. Betalen in één stap.

Wallet. Betalen in één stap.

Beveiligingsverslag

Beveiligingsverslag

Beveiligingsverslag

Veilig surfen. Bescherming van privacy.

Veilig surfen. Bescherming van privacy.

Veilig surfen. Bescherming van privacy.

Firewallfilter

Firewallfilter

Ouderlijk Toezicht

Ouderlijk Toezicht

Cloud Antispam

Cloud AntispamOndersteuning voor Android en OS X

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: