Wat heeft Emsisoft Anti-Malware te bieden?

Logo emissoft antimalware scannerEAM staat voor Emsisoft Anti-Malware door Emsisoft die tevens de makers zijn van de Emsisoft Emergency Kit. EAM kan gratis gebruikt worden om je apparaat te scannen op bedreigingen. Onder malware vallen onder andere Trojaanse paarden, spyware, virussen en rootkits, die jouw computer kunnen beschadigen en ervoor kunnen zorgen dat jouw computer niet meer goed functioneert.

Daarnaast heeft deze malware scanner van Emsisoft niet alleen de functies aanboord om malware te detecteren en te verwijderen, maar net al Malwarebytes ook om “mogelijk ongewenste programma's” (ook wel PUPS genoemd) te detecteren en te verwijderen. Voorbeelden van PUPs zijn bijvoorbeeld toolbars en browserextensies. Deze items zijn geen extreem gevaar voor jouw apparaat, maar kunnen er wel voor zorgen dat jouw online activiteiten geregistreerd worden, jouw browsers trager worden en je steeds pop-ups te zien krijgt tijdens het surfen. En om ervoor te zorgen dat alle malware en alle ongewenste software gedetecteerd worden, maakt Emsisoft Malware Scanner zowel gebruik van de virusbank van BitDefender als van Emsisoft zelf.

 

  • Voer je een scan uit met Emsisoft malware, dan kun je zelf kiezen of je een snelle scan, een slimme scan, een diepe scan of een aangepaste scan uitvoert:
  • Kies je voor een snelle scan, dan controleert de software alle actieve processen van je computer op malwaresporen.
  • Kies je voor een slimme scan, dan worden ook de geinstalleerde programma’s en opgeslagen bestanden van jouw besturingssysteem gecontroleerd op malware.
  • Kies je voor een diepe scan, dan wordt jouw volledige computer gecontroleerd op malware. Dit zijn dus niet alleen de actieve processen en de programma’s en bestanden van Windows, maar ook onder andere de harde schijven.
  • Ook kun  je zelf kiezen wat de software moet controleren. Zo kun je jouw harde schijven checken, maar ook bepaalde bestanden op jouw computer.

 

Emisoft interface van malware bescherming

 

Emsisoft Anti Malware: voor malware en ongewenste software

Deze software is ontwikkeld om malware waar jouw computer mee geïnfecteerd is, direct te detecteren en te verwijderen. En omdat er gebruikt wordt gemaakt van een dubbele virus bank is de software zo is ontwikkeld dat deze nooit vertraging oplevert of dubbele detecties doet, kan de software goed gebruikt worden in combinatie met een andere virusscanner op jouw computer. De software is geschikt voor alle 32 en 64 bit Windows versies, zoals Windows XP, Windows Vita, Windows 7, Windows 8 en 10.

Verder is Emsisoft anti malware niet alleen geschikt voor het opsporen van malware op jouw computer, maar ook voor het detecteren van ongewenste software. Hierbij kun je denken aan software die ervoor zorgt dat je standaard pop-ups krijgt als je aan het internetten bent waardoor de gebruiksvriendelijkheid van jouw computer drastisch achteruit gaat.

Tot slot detecteert Emsisoft anti malware niet alleen bestaande malware en ongewenste software op jouw computer, maar ook zogeheten malwaresporen. Deze sporen worden ook wel traces genoemd en dit zijn vaak overgebleven bestanden van schadelijke software die door andere scanners zijn verwijderd.

 

Het uitvoeren van scans door Emsisoft anti malware

Wil je een scan uitvoeren  om malware, sporen van malware en ongewenste software op jouw computer te detecteren? Lees dan in onderstaande handleiding hoe je een scan kunt uitvoeren.

Stap 1: Ga naar de download pagina van Emsisoft en download de bestanden naar jouw computer. Jij kunt de software opslaan op het bureaublad van jouw computer. Heb je dit gedaan, dan klik je op ‘EmsisoftAntiMalwareSetup.exe’ zo begint de installatie van de software. Het kan soms nodig zijn om nog op uitvoeren te klikken.

Stap 2: er opent een nieuw scherm, waarbij je de mogelijkheid hebt om een taal te kiezen. als je Windows hebt ingesteld op NL, dan staat deze taal automatisch op Nederlands. Heb je de juiste taal geselecteerd, dan krijg je een popup met de voorwaarden van de software te zien. Om verder te gaan, moet je deze accepteren. Dit doe je door deze optie aan te vinken en vervolgens op Installeren te klikken.

Stap 3: als de gehele installatie voltooid is, krijg je drie keuzemogelijkheden te zien. Dit zijn de keuzemogelijkheden ’30 dagen probeerversie’, ‘beschik al over een toegangscode’ en ‘gratis modus’. Kies je voor de freeware modus, dan heb je geen toegang tot de betaalde functies.

Stap 4: je krijgt de vraag of je mee wilt doen met het Emsisoft  netwerk. Klik op Volgende om door te gaan naar de verdere installatie van de software. Heb je dit gedaan, dan wordt de meest up-to-date malware database gedownload door Emsisoft Anti Malware. Is dit gelukt, dan krijg je hier een melding van en kun je naar de volgende stap.

Stap 5: klik op Computer scannen om jouw computer te scannen. Je krijgt nu vier opties (snel, slim, diep en aangepast). Standaard staat de optie Diep geselecteerd, maar je kunt ook een andere optie kiezen. Zijn er na de scan dreigingen gevonden, zet deze dan in quarantaine. Zijn er geen dreigingen gevonden, dan klik je op Volgende en is de scan van jouw computer voltooid.

 

Download Emsisoft Anti-Malware

Wil je deze software op jouw computer gebruiken, dan dien je deze software eerst te downloaden. Het downloaden van Emisoft Anti Malware doe je door op de download link te klikken onderaan deze pagina, waarna je altijd direct over het meest recente installatiebestand van de software beschikt. Op deze manier weet je zeker dat de software veilig en betrouwbaar is en bovendien alle malware detecteert.

 

https://www.emsisoft.com/en/software/antimalware/

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: