F-Secure Online Virusscanner

Logo van fsecure

F-Secure Online Scanner is een online dienst die je kunt gebruiken om jouw computer gratis te controleren op malware (kwaadaardige software), zoals Trojaanse paarden, spyware, virussen en rootkits zonder dat je hier iets voor hoeft te betalen.

Heb je bijvoorbeeld andere beveiligingssoftware op jouw computer staan en wil je controleren of deze software alle malware van jouw computer detecteert, dan kun je F-Secure Online Scanner gebruiken om dit te checken. En omdat de scanner eenvoudig geopend kan worden in je browser, hoef je niets te installeren om jouw computer te controleren op schadelijke software.

Let op: als je jouw computer controleert met de FSecure Online Virusscanner, wordt er geen volledige scan uitgevoerd. Dit betekent dat alleen belangrijke locaties van jouw computer worden gecontroleerd op actieve malware, terwijl andere locaties van jouw computer achterwege worden gelaten. Daarom is de scanner niet geschikt als enige virusscanner voor jouw computer, maar meer als virusscanner voor een second opinion. Wil je een volledige scan voor jouw computer, dan kun je gebruik maken van software als HitmanPro, Emsisoft Anti-Malware en Malwarebytes Anti-Malware.

 

start scherm fsecure online antivirus

 

 

Het uitvoeren van scans met F-Secure Online Scanner

Wil je een scan uitvoeren met F Secure Online Scanner, maar weet je niet hoe dit werkt? Lees dan in onderstaande beschrijving hoe je een scan kunt uitvoeren met deze gratis online software om jouw computer te controleren.

Stap 1: ga naar de website van F-Secure om jouw computer online te laten controleren op malware. Dit doe je door op de knop ‘Nu uitvoeren’ te klikken, waarna het bestand F-Secure Online Scanner.exe gedownload wordt op jouw computer. Zet die bestand op het bureaublad van jouw computer.

Stap 2: klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies voor de optie ‘Uitvoeren als administrator’. De F-Secure Online Scanner wordt nu direct geopend.

Stap 3: klik in het hoofdscherm op ‘Starten’ en pas eventueel de taal van de scanner aan. Wordt er bij de scan schadelijke software gevonden, dan kun je deze direct verwijderen. Wordt er geen schadelijke software gevonden, dan kun je het programma sluiten en ben je klaar.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: