De standalone virusscanner van fsecure


Virussanner van Fsecure

Bovengemiddelde test resultaten

Snelle eenvoudige installatie

Geschikt voor Windows en Mac

​Licentie bevat 3 installaties


Een complete antivirus product moet je PC kunnen beschermen tegen aanvallen van alle soorten malware. Het moet ook malware kunnen verwijderen die al aanwezig was voor de installatie en malware die erin slaagde om voorbij zijn realtime bescherming te sluipen. F-Secure Anti-Virus 2015 richt zich op deze twee centrale taken en laat alle franjes en bonusmateriaal weg dat te vinden is bij sommige concurrenten.

Het hoofdvenster van het product is minimaal en simpel. Er worden de beveiligingsstatus en de tijd van de laatste update getoond en de twee grote knoppen dienen respectievelijk om een scan te starten en het dialoogvenster van de instellingen te openen. De interface van de 2015 editie is strakker, met meer Windows 8 look, maar verder is er weinig veranderd.

Snelle, eenvoudige installatie
Als je het product installeert, maakt F-Secure eerst een snelscan om actieve malware te vinden en verwijderen die zou kunnen interfereren met het proces. Het downloadt vervolgens de allernieuwste codes die worden gebruikt voor de installatie. Met een klik, ga je akkoord met de licentievoorwaarden en start je het installatieproces. Het is snel en eenvoudig.

Nieuw in deze editie, de installer biedt ook de mogelijkheid om de F-Secure Search toolbar te activeren met de optie om F-Secure je standaard zoekmachine te maken, je startpagina, of beide. Het legt ook de stappen duidelijk uit die je moet doen om deze veranderingen door je browser te laten accepteren.

Naar virussen scannen
Na afloop van de scan vermeldt F-Secure hoeveel bestanden zijn gescand en hoeveel virussen, spyware, riskware en verdachte items zijn gevonden. Als je de standaard automatische schoonmaak functie gebruikt, kan het gebeuren dat het alleen items kiest met een hoog risico.

In de scanresultaten toont F-Secure, per categorie, een lijst van wat het heeft gevonden en de aanbevolen actie. Deze lijst toont ook items die in ZIP archieven zijn gevonden, met een popup melding dat de antivirus deze bestanden niet in quarantaine kan plaatsen en het suggereert je de hele ZIP bestand te vernietigen als je het niet nodig hebt. Dit kan een beetje verwarrend werken.

Als je eenmaal de gevonden items hebt nagekeken, kun je een rapport bekijken in html formaat. Zo’n rapport is veel beter leesbaar dan de standaard logbestanden van veel concurrerende merken.

startscherm fsecure antivirus

De functies van F-Secure Antivirus

DeepGuard
Wanneer de cloud database van F-Secure een programma niet kan identificeren als zeker goed of zeker slecht, begint DeepGuard dat programma in de gaten te houden. Als DeepGuard een proces ziet dat iets probeert dat niet deugt, blokkert het en geeft een waarschuwing. Je kan beslissingen van DeepGuard ook negeren. De op gedrag gebaseerde detectiesystemen van enkele concurrenten kunnen interfereren met legitieme programma’s in tegenstelling tot DeepGuard .

De F-Secure Search
Nieuw in deze versie, F-Secure Search is een zoek toolbar die serieus markeerwerk maakt van zijn zoekresultaten. F-Secure Search markeert de zoekresultaten en controleert de veiligheid van elke link die je met de muis aanwijst. Als je F-Secure Search mooi vindt, kun je het je default zoekmachine maken of zelfs je homepage. Voor wat de zoekresultaten betreft, die zijn van Google.

Naast de rode, gele en groene markeringen voor bestanden die respectievelijk schadelijk, verdacht of goed zijn, voegt F-Secure Search nog een paar toe. Links die nog niet onderzocht zijn, krijgen een grijs ikoon en links die geaccepteerd zijn of geweigerd aan de hand van de cross platform SAFE service instellingen van F-Secure krijgen een eigen ikoon. Dit zie je alleen wanneer je F-Secure installatie beheerd wordt door F-Secure SAFE.


Waarom F-Secure Antivirus?

Virussanner van Fsecure

Bovengemiddelde test resultaten

Snelle eenvoudige installatie

Geschikt voor Windows en Mac

​Licentie bevat 3 installaties


Tools en statistieken
De tools pagina bevat eigenlijk niets dat nog niet vermeld is. Deze pagina kun je gebruiken om een volledige computer scan te starten (de knop op het hoofdscherm is voor snelscans) en om programma’s te bekijken die in quarantaine zitten. Je kan een scan starten met dezelde schoonmaak tool die automatisch in actie komt na een opstart. Door op Application Permissions (permissies) te klikken, kun je zien welke programma’s door DeepGuard in de gaten worden gehouden.

De statistieken pagina biedt een simpele visuele weergave van wat F-Secure heeft gedaan. Een pie chart (cirkeldiagram) toont het aantal kwaadaardige bestanden versus het totaal gescande bestanden. Een ander diagram toont hoeveel applicaties DeepGuard heeft geblokkeerd of toegestaan.

settings tab fsecure

Goede testlab resultaten

In de laatste test van AV-Test Institute, kreeg F-secure 6 punten voor bescherming, 4,5 voor prestaties en 5,5 voor gebruikersgemak. 16 van de mogelijke 18 punten en dit is een goed resultat, maar Bitdefender Antivirus Plus en Kaspersky Antivirus kregen een perfect 18 punten.

AV-Test voert jaarlijks ook een malware schoonmaaktest uit. Hiervoor selecteren ze monsters die door alle producten herkend kunnen worden en dagen ze deze producten uit om bestaande malware besmettingen te verwijderen. F-Secure behaalde een totale systeemherstel voor 97,8 procent van de monsters, net als Kaspersky. Bitdefender deed het voor 99,4 procent en Malwarebytes Anti Malare 2.0 versloeg iedereen met 100 procent.

F-Secure verdiende een Advanced+ (geavanceerd plus) score in de eenvoudige bestanden detectie test van AV-Comparatives en nog een Advanced+ in de retrospectieve test, die probeert te simuleren zero day detectie (detectie van nog onbekende malware) door bij elke product oude signatures te gebruiken. Het had een Advanced+ ook kunnen krijgen in het volledige dynamische test van het product, maar te veel fout-positieven zorgden dat het gewoon bij Advanced bleef.

Over de hele lijn, scoort F-Secure niet even hoog als de beste keus Bullguard en Bitdefender, maar zijn de behaalde resultaten vrij solide.

Conclusie
Als je een antivirus zoekt die vol zit met allerlei functies, moet je elders zoeken. Maar als je een antivirus zoekt die zich voornamelijk concentreert op de essentiële taken van malware vernietiging en malware aanvallen te voorkomen, kun je die taak aan F-Secure toevertrouwen. Tevens scoorde het ook goed in de tests van onafhankelijke laboratoria.

F-Secure Downloaden

​F-secure heeft 3 basis beveiligings-producten. Een Virusscanner geschikt voor Windows en Mac, Internet Security ook geschikt voor Windows en Mac en SAFE geschikt voor Windows, Mac, IOS en Android. De licenties van de Antivirus bevat 3 installaties terwijl de de licentie van de Internet Security en SAFE maar 1 installatie is. Bij zowel de Internet Security als Fsecure SAFE is er de mogelijkheid om de aantal installaties te vergroten tegen een meer prijs van 10 euro. zo betaalt u voor 3 installaties F-secure Internet Security 59,95, terwijl 1 installatie 49,95 kost.

​F-Secure

​Antivirus

​Internet Security

​SAFE

€ 39,95

€ 49,95

€ 59,95

Virussanner van Fsecure
F-secure Internet Security
beveiliging voor al uw apparaten met fsecure safe

​3 Installaties

​1 Installatie

​​1 Installatie

​Beschermt tegen virussen, spyware en andere malware

​Beschermt tegen virussen, spyware en andere malware

​Beschermt tegen virussen, spyware en andere malware

​Geavanceerde technologie om malware te verwijderen

​Geavanceerde technologie om malware te verwijderen

​Geavanceerde technologie om malware te verwijderen

​Houd schadelijke aanvallen tegen

​Houd schadelijke aanvallen tegen

​Houd schadelijke aanvallen tegen

​Proactieve beveiligingsoplossing

​Proactieve beveiligingsoplossing

​Proactieve beveiligingsoplossing

​Altijd up-to-date met automatische updates

​Altijd up-to-date met automatische updates

​Altijd up-to-date met automatische updates

​Vertraagt uw systeem niet

​Vertraagt uw systeem niet

​Vertraagt uw systeem niet

​Compatibel met Windos en Mac

​Veilig surfen op internet met Browsing Protection

​Veilig surfen op internet met Browsing Protection


​Veilig online bankieren met Banking Protection

​Veilig online bankieren met Banking Protection


​Ouderlijk Toezicht

​Ouderlijk Toezicht


​Directe herkenning van online dreigingen

​Directe herkenning van online dreigingen

​Klantenondersteuning via telefoon en online chat

​​Klantenondersteuning via telefoon en online chat

​Compatibel met Windows en Mac

​Bescherm al uw apparaten met één service


​Bescherm uw gegevens als uw mobiele apparaat is zoekgeraakt of gestolen


​Compatibel met Windows, Mac, IOS en Android

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: