ThreatTrack Vipre Antivirusscanner

viper malware oplossingenNaast het abonnement voor een en vijf computers, biedt Vipre nu een levenslange licentie, updates inbegrepen. Lifetime verwijst echter niet naar het leven van de gebruiker want de niet overdraagbare licentie geldt voor de levensduur van je PC. Dit kan natuurlijk een goede deal zijn afhankelijk van hoe lang je dezelfde pc behoudt.

Vipre ondergaat in deze versie een serieuze facelift. De look is nu in Windows 8 stijl en de langgebruikte viper (adder) icoon is weg uit het hoofdvenster. De hoofdpagina is overzichtelijk, vermeldt de veiligheidsstatus en geeft snel toegang tot directe scans en geplande scans. Vanaf de account pagina kun je de status van je abonnement checken en de achtergrondkleur van wit naar leigrijs veranderen. In het tabblad manage/beheer vind je alle instellingen.

Vipre installeert zeer snel en makkelijk. Start de installer, voer je registratie in en klik op een knop om de licentie voorwaarden te accepteren. En je bent klaar. Als dit rond is nodigt het programma je uit om je veiligheid te controleren. Als onderdeel van de installatie scant Vipre naar actieve malware. Het kijkt ook of er antivirus updates zijn zodat je klaar bent om te beginnen als de installatie is voldaan.

 

bedienings paneel vipre

 

 

De functies van ThreatTrack Vipre antivirus

De privacy pagina in de Manage Tab (beheer tab) toont een aantal extra functies. De Secure File Eraser, om bestanden veilig te verwijderen (bij default uitgeschakeld), voegt een nieuw menu item aan files and folders (bestanden en mappen) wanneer je de muis rechtsklikt. Als je de Eraser kiest, overschrijft Vipre het bestand voordat het verwijdert. Net zoals Steganos Privacy Suite, voert het deze taak uit zonder de gebruiker te laten kiezen.

De History Cleaner (geschiedenis schoonmaker) vernietigt elke spoor van je browse geschiedenis in Chrome, Firefox, Internet Explorer, Oprera en Safari. Dezelfde component die de toegang blokkeert naar kwaadaardige URL’s heeft ook de taak om gebruikers weg te houden van frauduleuze websites die hun login gegevens proberen te stelen. Deze functie werkt alleen met Internet Explorer.

Het kan ook in Windows de bestandenlijst verwijderen van tijdelijke en pas gebruikte bestanden en ook van veel populaire programma’s. Voordat je de schoonmaak uitvoert, kun je een lijst bekijken en zelf bepalen wat het vernietigd wordt. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je de lijst van je laatst gebruikte Microsoft Office programma’s wilt bewaren. Schoonmaken gaat zeer snel, maar er zijn geen bijzonderheden over wat nu precies wordt schoongemaakt.

Je kan de Social Watch van Vipre je Facebook pagina laten controleren en je hebt ook een optie om het regelmatig te laten gebeuren. Social Watch moet natuurlijk toegang hebben tot je FB pagina. Een scan op aanvraag geeft een snel resultaat. Indien je voor geplande scans kiest, zal het een waarschuwing versturen als het een probleem vindt. Je kan het ook zo instellen dat het je een PM (personal message) stuurt of ook beide, het persoonlijk bericht en de waarschuwing.

 

 

Overzicht vipre

 

 

Gemengde laboratorium uitslagen

Beide ICSA Labs en West Coast Labs geven Vipre een certificatie voor malware detectie. De certificatie van ICSA Labs geldt ook voor de verwijdering van malware. Vipre nam deel aan zes van de laatste 12 Virus Bulletin tests en ontving 5 keer een VB100 certificatie.

De AV-Test instituut beoordeelt antivirus programma’s in drie categoriëen, bescherming, prestaties en gebruikersgemak, met 6 punten beschikbaar per categorie. Vipre kreeg 3,5 punten voor bescherming, 3 voor prestaties en 5,5 voor gebruikersgemak. Een totaal van 12 punt is niet slecht, maar ook niet uitzonderlijk. In dezelfde test kregen Bitdefender Antivirus Plus 2015, Kaspersky Anti-Virus 2015  alle twee 18 punten van de beschikbare 18.

Vipre scoorde ADVANCED, de tweede hoogste waardering, in de simpele malware detectie test van AV-Comparatives. Het scoorde een voldoende in een tweede test vooral gericht op hoe goed antivirus programma’s malware kunnen verwijderen. Weet dat de totale lab resultaten van Vipre, ondanks de ADVANCED die het had gekregen, middelmatig zijn geweest. Top producten zoals Kaspersky en Norton kregen zeer goede waarderingen van alle laboratoria.

Het kan beter

De herziene interface van ThreatTrack Vipre Antivirus ziet er goed uit, maar onder de kap is het niet de beste virusscanner. Het krijgt enkele goede uitslagen van de onafhankelijke laboratoria, maar ook een aantal magere tot slechte resultaten.

Download Vipre

Vipre heeft de keus uit 2 security pakketten namelijk een virusscanner en een internet security pakket. De virusscanner is een mooi compleet pakket afgezien van het feit dat er geen firewall in zit zo als bij de virusscanner van Bitdeffender. Nu zit er meestal geen firewall bij een virusscanner en is dit ook niet altijd nodig, wordt wel aangeraden. Hackers kunnen namelijk jouw systeem binnen dringen zonder dat jij hier erg in hebt. De firewall sluit openstaande poorten af.

Behalve de firewall heeft het internet seuciryt pakket ook een anti-spam die de mailbox probeert schoon te houden.

 

virusscanner van virpre

Social watch

Search guard

VIPRE gemakkelijke installatie

Antivirus bescherming

Anti-spyware

Lage systeemsbelasting

Realtime bescherming

Email en chat bescherming

Scant usb drives

 

totale beveiliging van Vipre

Social watch

Search guard

VIPRE gemakkelijke installatie

Antivirus bescherming

Anti-spyware

Lage systeemsbelasting

Realtime bescherming

Email en chat bescherming

Scant usb drives

Auto patch

Firewall

Bescherming tegen hackers

Anti-spam

Blokkeert slechte websites

 

https://www.vipre.com/

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: