BitDefender Adware Removal Tool

logo bitdefender adware Een Roemeens anti-virusbedrijf dat onder andere bekend is vanwege de diverse anti-malware software die het bedrijf gemaakt heeft, heeft enkele jaren geleden ook een gratis programma ontworpen om potentieel ongewenste software van jouw computer te verwijderen. Dit gratis programma wordt ook wel BitDefender Adware Removal Tool genoemd: een geheel gratis programma dat gebruikt wordt om ongewenste software van jouw computer te verwijderen. Het programma hoeft net als HitmanPro niet geïnstalleerd te worden op jouw computer, maar kan direct na het downloaden gebruikt worden om software te verwijderen.

BitDefender Adware Removal Tool werkt ongeveer hetzelfde als AdwCleaner. Zo zijn beide programma’s ontworpen voor het opsporen en verwijderen van ongewenste toolbars, browserextensies en browser hijackers, zodat jouw computer vrij blijft van deze ongewenste software. En omdat veel virusscanners deze ongewenste software niet opmerken bij het uitvoeren van een scan, kan het zeker gewenst zijn om jouw computer uit te breiden met extra software om deze ongewenste programma’s alsnog te detecteren en te verwijderen. Een groot voordeel van BitDefender Adware Removal Tool, is het feit dat dit programma erg eenvoudig werkt. Zelfs als je niet veel verstand hebt van computers, kun je dit programma eenvoudig gebruiken om ongewenste software te detecteren en te verwijderen. Het enige nadeel van de software, is het feit dat niet alle ongewenste software gemakkelijk verwijderd kan worden met deze tool.

 

Bitdefender adware removal tool interface

Handleiding voor BitDefender Adware Removal Tool

Om een scan uit te voeren met BitDefender Adware Removal Tool, hoef je het programma alleen te downloaden en op te starten. Het installeren van het programma is niet nodig, dus na het opstarten van het programma kun je direct een scan uitvoeren. Heb je dit gedaan, dan kun je direct zien welke software er gevonden is bij het uitvoeren van de scan. Vervolgens kun je per regel beslissen of je het item wel of niet wil verwijderen of juist alles in één keer wil verwijderen. Door op onderstaande link te klikken, kun je BitDefender Adware Removal Tool eenvoudig downloaden om direct een scan uit te voeren.

Een klein nadeel van deze Bitdefender malware scanner, is het feit dat deze software niet automatisch vernieuwd wordt. Dit maakt het erg belangrijk dat je de meest recente versie van de software download, zodat je jouw computer niet scant met een verouderde versie van de software. Doe je dit wel, dan loop je het risico dat bepaalde ongewenste software niet gedetecteerd wordt en op je computer blijft staan. Let op: voordat BitDefender Adware Removal Tool wordt gestart na het downloaden, is het belangrijk om eerst alle browsers en openstaande programma’s te sluiten. Heb je dit gedaan, dan kun je onderstaande stappen uitvoeren om het programma te gebruiken:

  • Klik na het downloaden van het programma met je rechtermuisknop op ‘bDPUARLauncher.exe’ en klik op de optie ‘Uitvoeren als Administrator’. Krijg je nu de melding van het gebruikersaccountbeheer, dan klik je op Yes/Uitvoeren.
  • Vink vervolgens ‘I Accept the End User License Agreement’ aan en klik op Get Started.
  • Als je dit hebt gedaan, start de software direct met scannen. Is de scan afgerond, dan krijg je een lijst met ongewenste software te zien die op jouw computer aangetroffen is. Beslis per item of je deze software wil verwijderen, of terug wil laten plaatsen.
  • Wil je alles in één keer verwijderen? Plaats van een vinkje bovenaan de lijst, naast het kopje ‘File’. Vervolgens klik je op Remove.
  • Moet je jouw computer opnieuw opstarten om alle software definitief te verwijderen, dan krijg je hier een melding van.

BitDefender Adware Removal Tool: geen volwaardige anti-malwarescanner

BitDefender Adware Removal Tool is geschikt voor het verwijderen van ongewenste software en dus niet alle adware verwijderen. Wil je jouw computer vrijmaken van schadelijke malware, dan heb je dus een extra virusscanner nodig. Hierbij kun je denken aan Malwarebytes Anti-Malware of Emsisoft Anti-Malware, die beide tevens een goede functie hebben om ongewenste software te verwijderen.

 

https://www.bitdefender.com/premium-services/adware-removal.html

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: