Gratis virusscanner verzamelt en verkoopt jouw internetgeschiedenis!

logo avg gratis antivirusIs gratis dan toch duurkoop? We wisten al dat gratis virusscanners niet zo goed uit de test komen en woorden afgeraden door de consumentenbond maar dat ze een inbreuk zijn op onze privacy is even schrikken.

De onwijs veel gebruikte gratis virusscanner van AVG heeft in haar voorwaarden opgenomen dat de zoekgeschiedenis van gebruikers worden opgeslagen en te koop aangeboden om zo de gratis virusscanner draaiend te houden

De gegevens die worden opgeslagen en verkocht worden volgens het bedrijf niet gekoppeld aan namen en locaties. Als verschillende gebruikers uit het zelfde land komen wordt wel aangeven dat dit het geval is zo dat er data kan worden verkocht die interessant is voor mensen die zich richten op bijvoorbeeld de Nederlandse markt.

Dat zoekgegevens werden verzameld stond al langer in deĀ algemene voorwaarden. De nieuwe versie is uitgebreid, namelijk dat deze gegevens ook verkocht mogen worden. Met ingang van 15 oktober zal het bedrijf starten met deze nieuw voorwaarde

Wil jij als AVG gebruiker niet dat jouw gegevens worden verzameld dan kun je dit uit zetten. Standaard staat deze functie aan.

Maarten
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: